Administrerende direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital vil nå fokusere på et enda bedre tjenestetilbud. Foto: Canal Digital
Administrerende direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital vil nå fokusere på et enda bedre tjenestetilbud. Foto: Canal DigitalVis mer

Ikke dyrere med TV2 likevel

Rekordstor prisøkning fra TV2 avvist av Kabeltvistnemnda.

Tidligere i høst varslet TV2 en dramatisk prisøkning for kabelTV-leverandørene. En slik økning ville utvilsomt ført til en prisøkning for kunder med TV2 i sine kanalpakker, men disse kan nå puste lettet ut. I en fersk dom slår Kabeltvistnemnda fast at TV2 ikke kan kreve mer enn markedspris.

- Dette er en viktig seier for alle TV-distributører. For forbrukerne er effekten at vi kan fokusere på et enda bedre tjenestetilbud, sier adm. direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital i en pressemelding.

Kanskje Canal Digitals kabelkunder med HD PVR-dekoder vil få softwareoppdateringer som gir mulighet til serieopptak, slik parabolkundene har?

TV 2-kravet innebar en prisøkning på over 1500 prosent. - Vi har hele tiden hevdet at TV 2 får den betalingen de har krav på, såkalt markedspris. Vi er selvsagt glad for at kabeltvistnemnda har gitt oss medhold i ett og alt, sier Svein Erik Davidsen.

Les også: Enda dyrere TV-kanaler?

Fritt kanalvalg

En eventuell prisøkning ville blitt mest dramatisk for kunder av de TV-leverandørene som kun tilbyr kanalpakker - og det er de fleste. Det er foreløpig kun RiksTV som lar deg sette sammen din egen kanalpakke, slik at du kun betaler for de kanalene du ønsker.

Å velge hvilke kanaler du ønsker å se på er forholdsvis enkelt - men vet du hvilken TV du ønsker å se dem på? DinSide tester jevnlig flatTV-er i alle prisklasser, og her finner du alle TV-testene våre.

Artikkelen fortsetter under annonsen