<B>KAN DU SI MINIMALISTISK?</B> Men med utsikt over store deler av San Franciscos havneområde får kjøperen av denne nesten 300 m2 store leiligheten nok å fylle blikket med. Dette bildet er fra hovedsoverommet. Foto: Megleren (alle bilder)
KAN DU SI MINIMALISTISK? Men med utsikt over store deler av San Franciscos havneområde får kjøperen av denne nesten 300 m2 store leiligheten nok å fylle blikket med. Dette bildet er fra hovedsoverommet. Foto: Megleren (alle bilder)Vis mer

Ikke bare utsikten som imponerer

Når YouTube-gründer Steve Chen selger leilighet, holder det ikke med en annonse i avisa.

Noen tror kanskje at det var Google som utviklet YouTube, men søkemotorgiganten kjøpte den svært populære videotjenesten i 2006 fra tre amerikanske nerdegutter ved navn Steve Chen, Chad Hurley og Jawed Karim.

Google betalte ut av hvitøyet for tjenesten, nærmere bestemt nesten ti milliarder kroner. Det er en av grunnene til at blant annet Steve Chen kunne bruke 28 millioner kroner på et angivelig tomt skall av en loftsleilighet året etter YouTube-salget var i boks. Leiligheten ligger i et av San Franciscos mest fasjonable strøk, men Chen har med en nylig ankommet baby nummer to sannsynligvis større planer enn de 284 kvadratmeterne han og kona i dag disponerer.

Her ligger verdens dyreste leiligheter

Egen nettside

Etter å blant annet ha brukt 21 måneder sammen med en arkitekt på å innrede leiligheten i Ritz-Carlton-komplekset, ligger den nå ute for salg til pene åtte millioner dollar, eller rundt 46 millioner kroner med dagens kurs.

Når en selger så dyre leiligheter skorter det ikke på markedsføringen. Egen nettside med unik nettadresse må til, og Chens salgsobjekt er allerede behørig omtalt i store, amerikanske aviser.

De er ikke alene om oppsiktsvekkende salgsfremstøt: Se hva eiendomsmeglerne har funnet på nå

Leiligheten inneholder blant annet nødvendige fasiliteter som to og et halvt bad (vi antar det halve badet er en finere måte å si toalett på), to enorme soverom, og en heftig stue med intet mindre enn tre 58-tommers plasma-TVer montert ved siden av hverandre. Hvis ikke du var rastløs foran TVen før, blir du det nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chens rede strekker seg over to plan, og på det øverste finnes blant annet en dedikert hjemmekinoløsning med sju skjermer og en kino-projektor. Hele anlegget kan skjules når det ikke er i bruk, det samme kan plasmaen på 42-tommer på kjøkkenet, og 50-tommeren på soverommet (så, så - ingen fnising nå).

KAN DU SI MINIMALISTISK? Men med utsikt over store deler av San Franciscos havneområde får kjøperen av denne nesten 300 m2 store leiligheten nok å fylle blikket med. Dette bildet er fra hovedsoverommet. Foto: Megleren (alle bilder)

Se bildene fra leiligheten her! (Artikkelen fortsetter under bildespesialen)

Tips: Slik styler du boligen selv

Full elektronikk-pakke

Et såkalt Home Logic-kontrollsystem tar seg av innetemperatur, klimaanlegg, rullegardiner og hjemmekinoen, alt kan kontrolleres fra en iPad eller iPhone. Boligannonsen lister morsomt nok opp endel annen elektronikk en ser ut til å få med på kjøpet, inkludert en Nintendo Wii, PlayStation 3, to Apple TV, og Blu-ray-spiller.

Alle beboere i boligkomplekset har forøvrig tilgang til både parkeringstjeneste og et fullt utstyrt treningsrom.

Steve Chen skal fortsatt være ansatt i Google, hvor han fungerer som rådgiver for investeringstjenesten Google Ventures.