Denne sofaen er blant møblene som selges på Ikeas Facebook-bruktmarked i morgen. Foto: Privat
Denne sofaen er blant møblene som selges på Ikeas Facebook-bruktmarked i morgen. Foto: PrivatVis mer

Ikea vil selge sofaen din

Arrangerer sosialt garasjesalg.

Har du en sofa du vil bli kvitt? En av verdens største møbelkjeder vil selge den for deg. I morgen arrangerer den svenske møbelprodusenten Ikea bruktmarked på Facebook.

– Nordmenn er opptatt av å fornye hjemmene sine, med både nytt og gammelt. Og når noe nytt kommer inn, må ofte noe gammelt ut. Vi håper at et bruktmarked på vår Facebook-side skal gjøre jobben lettere og føre til at enda flere gamle møbler finner et nytt hjem, sier Siv Elizabeth Egger, kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge i en pressemelding.

Og når noe nytt kommer inn, må ofte noe gammelt ut. Vi håper at et bruktmarked på vår Facebook-side skal gjøre jobben lettere og føre til at enda flere gamle møbler finner et nytt hjem, sier Siv Elizabeth Egger i Ikea. Foto: Per Ervland
Og når noe nytt kommer inn, må ofte noe gammelt ut. Vi håper at et bruktmarked på vår Facebook-side skal gjøre jobben lettere og føre til at enda flere gamle møbler finner et nytt hjem, sier Siv Elizabeth Egger i Ikea. Foto: Per Ervland Vis mer


Egger har forøvrig selv hatt god erfaring med å gi bort ting hun ikke lenger hadde bruk for på Finn.no.

Alle tjener på bruktsalg

Bruktmarkedet gir Ikeas Facebook-følgere en mulighet til å dele gamle møbler med hverandre, og la møbler gå i arv til nestemann. Ifølge møbelkjeden er målet at flere gjenbruker fremfor å kaste brukte møbler, som gjerne har mange gode år foran seg hvis de bare finner den rette eieren.

Å selge ting du ikke lenger har bruk for er en klassisk vinn-vinn-situasjon. Du må kvitte deg med noe, og får betalt for det. Kjøper får et produkt de ønsker seg til en rimelig penge.

Norges største og mest kjente markedsplass Finn.no er et naturlig valg for mange når de ønsker å bli kvitt møbler, men nå, midt i den beste loppemarkedsesongen, står også skolekorps land og strand rundt klare med åpne armer for å ta imot gamle møbler, klær, bøker og interiørvarer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: DinSides kræsjkurs for deg som skal selge på nett

Slik virker Ikea-bruktmarkedet:


Ikeas Facebook-bruktmarked er et prøveprosjekt som arrangeres for første gang i morgen, søndag 22. september. Alle kan sende inn bilder av møbler med prisantydning. Ikea samler opp, og vil legge ut det beste på sin Facebook-side mellom klokken 11 og 17.

Det er ingen garanti for at ditt produkt vil bli publisert, men blir det ikke tatt med i morgen får det nye sjanser. Det vil være bruktmarked på Ikeas Facebook-side også de neste tre søndagene.

På loppemarked? Her er loppedronning Vanja R. Børings beste tips