<b>IKEA TILBAKEKALLER:</b> Ikea tilbakekaller slike ovnsrister fra ovnseriene Nutid og Framtid. Ristene er for smale og kan falle ned under bruk, som medfører risiko for brannskader.       Foto: Ikea
IKEA TILBAKEKALLER: Ikea tilbakekaller slike ovnsrister fra ovnseriene Nutid og Framtid. Ristene er for smale og kan falle ned under bruk, som medfører risiko for brannskader. Foto: IkeaVis mer

Ikea tilbakekaller ovnsrister

Ikea tilbakekaller ovnsrister på grunn av risiko for brannskader.

Ikea tilbakekaller ovsrister som hører til Ikea-ovnene Nutid eller Framtid.

Ristene som fulgte med ovnene er for smale, og kan falle ned når ovnen brukes. Dette igjen kan medføre risiko for brannskader.

Dette skriver Ikea i en pressemelding.

Rundt 100 produkter tilbakekalles fra det norske markedet hvert år: Slik finner du ut om du har risikable varer i skapet

Har du en slik?

Ovnsristene som tilbakekalles fulgte med Ikea-ovnene Nutid og Framtid. Dette gjelder imidlertid ikke absolutt alle ovner og ovnsrister av disse modellene; tilbakekallingen gjelder kun ovner med produksjonsdato 1134-1150 og disse tre artikkelnumrene: 702.181.71, 002.181.79 og 402.181.82.

Produksjonsdatoen og artikkelnummeret er oppført på en etikett innvendig i ovnen. Etiketten er plassert nær fronten når du åpner døren.

Her sjekker du produksjonsdato ig artikkelnummer, for å se om du er berørt av tilbakekallingen. Foto: Ikea
Her sjekker du produksjonsdato ig artikkelnummer, for å se om du er berørt av tilbakekallingen. Foto: Ikea Vis mer


– Ristene som fulgte med ovnen, er ikke brede nok og kan falle ned når ovnen brukes. Dette medfører en risiko for brannskader. IKEA har ikke mottatt noen meldinger om skader, men av hensyn til sikkerheten velger vi likevel å tilbakekalle ristene. Bakeplatene sitter riktig og berøres ikke av tilbakekallingen, skriver Ikea i pressemeldingen.

Dersom du er berørt av denne tilbakekallingen, kan du kontakte Ikea på telefon 23 500 112 for å få ny rist, selvsagt gratis.

Flere tilbakekallinger fra Ikea: Belte til Antilop barnestol, Pax speildører, presskannen Förstå og Rund glasskrus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt hundre produkter tilbakekalles hvert år

For et par uker siden fortalte avdelingsleder Sverre Lundh Limtun ved Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) at det årlig kommer meldinger om mellom 90 og 100 potensielt farlige produkter på det norske markedet.

Det vanligste ved slike tilfeller er at du leverer varen tilbake i butikken der du kjøpte den, eller eventuelt en annen butikk hvor de selger varen, og du skal da få pengene refundert.

Det er enkelt.

Utfordringen er heller hvordan du kan være trygg på at du ikke går glipp av en tilbaketrekking av et produkt som du kanskje har i huset? Vi i DinSide gjør vårt beste for å holde deg oppdatert, men det finnes også sentrale registre.

Les mer: Slik finner du ut om du har risikable varer i skapet