<b>IKEA TILBAKEKALLER:</b> Sikkerhetsbeltet til Antilop barnestol kan løsne uventet under bruk og føre til fare for fall. Foto: Ikea
IKEA TILBAKEKALLER: Sikkerhetsbeltet til Antilop barnestol kan løsne uventet under bruk og føre til fare for fall. Foto: IkeaVis mer

Ikea tilbakekaller belte til Antilop barnestol

Sikkerhetsbeltet kan løsne uventet under bruk, noe som kan medføre fare for fall.

Ikea ber kunder som har en ANTILOP barnestol med leverandørnummer 17389 og produksjonsdato mellom juli 2006 og november 2009 om å kontakte kundeservice umiddelbart.

Sikkerhetsbeltet på barnestolen kan åpne seg uventet mens den er i bruk, noe som kan medføre fare for fall. Ikea forteller at de har mottatt åtte rapporter om at sikkerhetsbeltet har åpnet seg, inkludert tre tilfeller av mindre personskader når et barn har falt ned fra stolen.

Dette gjelder kun ANTILOP barnestol med leverandørnummer 17389 og produksjonsdato 0607–0911 (ÅÅMM). Leverandørnummeret og produksjonsdatoen er støpt inn under stolsetet.

– Vi ber om at kunder som har en Antilop barnestol kontrollerer leverandørnummeret og produksjonsdatoen. Hvis leverandørnummeret er 17389 og produksjonsdatoen er 0607–0911 (ÅÅMM), bes kundene om å besøke Ikea eller ringe Ikeas kundeservice på 815 44 000 for å få et nytt, kostnadsfritt sikkerhetsbelte til barnestolen, skriver Ikea i en pressemelding.

Ingen andre barnestoler er berørt.

I 2011 har Ikea tilbakekalt Pax speildører, presskannen Förstå og Rund glasskrus.

Klikk her for å se flere tilbakekallinger fra Ikea.