<strong><b>KLIKK:</strong></b> Pluggene er montert fra fabrikk, alt du trenger å gjør er å klikke delene sammen. Foto: IKEA
KLIKK: Pluggene er montert fra fabrikk, alt du trenger å gjør er å klikke delene sammen. Foto: IKEA Vis mer

Ikea-montering helt uten skruer

Ikea løser en av de mest irriterende tingene ved flatpakkemøblene sine.

Publisert
Sist oppdatert

Opp med hånden alle som har montert et flatpakket møbel fra den svenske møbelkjeden Ikea? Opp med hånden alle som har opplevd at de har manglet en ørliten del? Eller at den bitsen eller det skrujernet du trenger er borte?

Med Regissör-serien har Ikea løst dette på en elegant måte: De ulike delene har klargjorte plugger og du klikker dem sammen i stedet for å skru. Du slipper altså å bruke verktøy.

- I tillegg er det et fint bærekraftig element med produktene. Overflaten er av poppelfiner, som er et hurtigvoksende og fornybart materiale. Inni, mellom finérplatene, er det en blanding av massivt tre (der det behøves for å sikre at de tåler mye vekt og holder formen), luft og plater, sier Siv Egger, senior kommunikasjonsrådgiver i Ikea, til Dinside.

<strong><b>LETTERE:</strong></b> Konstruksjonen gjør møblene lettere å frakte med seg.  Foto: ELISABETH DALSEG
LETTERE: Konstruksjonen gjør møblene lettere å frakte med seg. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Dette for å holde vekten nede, slik at det skal være lettere for kundene å frakte flatpakkene, og spare miljøet i produksjon og frakt.

Miljøhensyn er også årsaken til at Ikea fjerner de populære Expedit-hyllene fra sortimentet sitt.

Regissör-serien

Ser du på Ikea.no er det i dag kun to produkter som ligger under Regissör-serien, det vil si bokhylle og vitrineskap. Men du får også opp et salongbord og et skap om du leter litt. I tillegg finnes det flere varianter av vitrineskapet.

- Vi har hele serien i varehusene, selv om du ikke finner alle møblene på nett, sier Egger.

Se bilder her:


Prisene varierer fra 1.195 for salongbordet til 2.695 for et av vitrineskapene.

LES OGSÅ: Hvorfor heter hyllene Billy og Ivar?

Pilotprosjekt

Ikea utelukker heller ikke at denne monteringsmetoden vil dukke opp på andre møbelserier fremover.

<strong><b>SJEKKER MARKEDET:</strong></b> Regissör-serien blir nok ikke den siste med klikk-patentet, skal vi tro Siv Egger i Ikea. Foto: IKEA
SJEKKER MARKEDET: Regissör-serien blir nok ikke den siste med klikk-patentet, skal vi tro Siv Egger i Ikea. Foto: IKEA Vis mer


- Jeg har ikke noen oversikt over konkrete planer, men dette er en patent vi har brukt noen år på å utvikle og teste, så jeg tviler på at det stopper med Regissör-serien, sier Egger.

- Dette er den første serien, nå tester vi hvordan det blir tatt imot og hvordan det fungerer.

Se også: Her er årets nye Ikea-katalog og se hva Dagbladets anmelder synes.

Enklere montering

Under kan du se Ikea Sveriges demovideo av Regissör-serien og hvordan man monterer møblene.


Det er ikke bare Regissör-serien som har blitt enklere å montere. Da Ikea endret kjøkkenserien sin fra Faktum til Metod, gjorde de en smart endring, som nok har lettet monteringen for dem som ønsker å gjøre det selv.

Selve skapene monteres på vanlig måte, men i stedet for å måtte henge opp ett og ett skap på veggen, henger man nå opp én list, som man så hekter fast det ferdigmonterte skapet på:

<strong><b>HEKT PÅ:</strong></b> Ikeas nye kjøkken-serien Metod hekter du på en skinne på veggen.  Foto: ELISABETH DALSEG
HEKT PÅ: Ikeas nye kjøkken-serien Metod hekter du på en skinne på veggen. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Se også hvordan det gikk da vi skulle montere Ikea-TV-en Uppleva

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer