<b>TRE I ETT:</b> Ikea-designer Jon Karlsson har designet det smarte settebordet i den nye PS-kolleksjonen sammen med Nike Karlsson. Foto: Per Ervland
TRE I ETT: Ikea-designer Jon Karlsson har designet det smarte settebordet i den nye PS-kolleksjonen sammen med Nike Karlsson. Foto: Per ErvlandVis mer

Ikea med nye, smarte bord

Det er flere smarte bord i Ikeas nye PS-kolleksjon.

Ved første øyekast ser det ut som ett bord som står foran oss. Det er før Ikea-designerJon Karlsson viser hvordan det nye settebordet i Ikeas nye PS-kolleksjon fungerer.

Bordet skjuler i virkeligheten tre bord, i prinsippet som et sett med russiske babushka-dukker. Eller som ordinære settebord, bare mye mer diskret.

Du kan se den smarte løsningen i videoen lenger ned på siden!

Bordene kan også brukes som krakker dersom du skulle ha behov for noen ekstra sitteplasser.

Les også: Smart med sofabord og spisebord i ett


Stål og bøk

Det er Ikea-designerne Jon Karlsson og Nike Karlsson som har designet det nye settebordet. Bordet er en del av Ikeas nye design-kolleksjon, PS, som kommer i butikken fra 2. mai.

Jon Karlsson var på lanseringen av de nye møblene i Oslo nå før helgen, for å snakke om og vise frem de produktene som han har designet.

Se det smarte settebordet:

Det innerste og det ytterste bordet er i pulverlakkert stål, mens det mellomste bordet er i bøk.

– Bordene kan også brukes som stoler. De er testet for det, sier designer Jon Karlsson.

Bordsettet koster 795 kroner, og kan fås i rødt eller hvitt. Bordet i midten i bøk er likt for begge fargevariantene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi forsøkte lenge å få noen til å lage dette som vi ønsket, men alle sa at det gikk ikke. Så gikk vi til en som lager bilverktøy, og han sa med en gang: Klart vi kan gjøre det, forteller Jon Karlsson.

Dette bør også være et gledens produkt for alle med aversjon mot monteringsanvisninger og skrueposer: Dette er et av de mer sjeldne Ikea-produktene som kommer fiks ferdig montert, uten behov for unbrakonøkler. Bare å pakke ut og ta i bruk.

Fire ulike varianter: Bord med flat overflate, med en skål eller med fire skåler. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Smarte bord, fra årets PS-kolleksjon Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
TRE I ETT: Ikea-designer Jon Karlsson har designet det smarte settebordet i den nye PS-kolleksjonen sammen med Nike Karlsson. Foto: Per Ervland
PS-kolleksjonen 2012 Foto: Per Ervland
Settebord: Tre bord i ett, fra årets PS-kolleksjon Foto: Per Ervland


Se også speilet som kan brukes som bord og døren som kan brukes som bordtennisbord!

Bordet med fire skåler har smarte innerskåler som kan tas ut og fylles med det du ønsker - og vaskes i oppvaskmaskinen. Foto: Per Ervland
Bordet med fire skåler har smarte innerskåler som kan tas ut og fylles med det du ønsker - og vaskes i oppvaskmaskinen. Foto: Per Ervland Vis mer


Planter eller snacks?

Et annet smart bord fra Ikeas designkolleksjon er dette smarte blomsterbordet - eller snackbordet, om du vil.

De små bordene (48x48 cm) kommer i tre forskjellige utgaver: Ett med flat overflate, ett med en stor fruktskål og ett med fire skåler som du kanb bruke til alt mulig, fra blomster til snacks. Bordet med fire skåler har fire uttakbare innerskåler som kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Selve rammen på bordet er i bambus, avlastningshyllen er i pulverlakkert stål, og bordplatene i pulverlakkert plast.

Bordet koster 349 kroner, uansett variant.

Om du synes som oss, at det minner litt om blomsterkassene som fantes i de fleste norske hjem på 1980-tallet, så er det ikke helt feil:

"De nye Ikea PS-bordene er inspirerte av blomstersøyler som var populære for noen år tilbake", skriver Ikea i en pressemelding.