<b>MANNE-PARKERING?</b> I Australia tester de ut mannepass, eller pappaparkering. I Norge er det foreløpig ingen planer om dette. Foto: Ikea
MANNE-PARKERING? I Australia tester de ut mannepass, eller pappaparkering. I Norge er det foreløpig ingen planer om dette. Foto: IkeaVis mer

Ikea med mannepass

Pappaparkering med gratis pølser, sport og Xbox - en drømmedag?

Okei, la oss innrømme det, det er kanskje ikke alle menn som er overbegeistret over å våkne opp en lørdag og få vite at dagen skal tilbringes på Ikea. Selv hvor utrolig det høres ut, kan det være noen få som egentlig heller ville vært hjemme.

Eller i alle fall gjort noe helt annet.

Som for eksempel sett en fotballkamp på tv.

Eller kanskje spilt betydningsfulle spill på Xbox.

I Australia har denne (antakelig marginale andelen av den mannlige befolkning) fått en gavepakke av en mulighet: Ikea har åpnet mannepass, eller pappa-parkering om du vil.

Her får mannfolkene gjøre nettopp det de har lyst til: I et egnet lokale på Ikeas varehus, får de spise gratis pølser, se på sport på tv, spille Xbox eller gjøre noe annet som måtte passe dem - bare ikke handle.

Din mening

Kunne du tenke deg å benytte deg av en slik manne-parkering? (Avsluttet)
Ja, jeg kunne tenke meg å bruke den selv(73%) 1856
Ja, jeg kunne tenke meg å la mannen min bruke den(11%) 283
Nei, jeg liker å handle sammen kona(9%) 216
Nei, jeg vil at mannen min skal være med og handle!(5%) 139
Vet ikke(2%) 41
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Kvinnene som skriver mannen inn på manne-parkeringen, blir utstyrt med en alarmbrikke, som piper etter en halvtime - da er det på tide å komme og plukke opp mannen.

Se vår overlevelsesguide til Ikea-turen

Prosjektet er omtalt i flere australske aviser, blant annet news.com.au, og er et forsøksprosjekt over fire dager i anledning farsdagen.

Denne bilreklamen diskriminerer menn, men Forbrukerombudet bryr seg ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke aktuelt foreløpig

Ikea i Norge er kjent med forsøksprosjektet, men har ingen umiddelbare planer om å innføre mannepass på norske varehus.

– Vi ser at det er en god idé, og at den har hatt god effekt der nede. Men vi har altså ingen umiddelbare planer om å gjøre det samme her, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen til DinSide. Dette er jo en markedsaktivitet initiert av Ikea der nede, og det er sjelden at slike aktiviteter rulles ut på alle Ikeas varehus.

Ikea i Norge prøvde seg på et liknende prosjekt i anledning fotball-VM et år. Det var imidlertid ingen innertier den gang.

– Det var ikke en umiddelbar suksess. Jeg vet ikke om det innebærer at norske menn prioriterer å være ved handlevognen, mer enn i andre land, sier Thommesen. - Men vi vurderer stadig ulike tiltak og markedsgrep, så det kan hende det kommer, avslutter Thommesen til DinSide.

Hva synes du om ideen mannepass - er det noe du kunne tenkt deg å bruke, enten i egenskap av mann eller i egenskap å ha en mann som ikke er like lykkelig over Ikea-turen som deg? Stem i avstemmingen over til høyre eller diskuter.