<b>KOM DEG HJEM:</b> Kommunikasjonssjef Camilla Lindemann er her avbildet i forbindelse med lanseringen av Ikea-katalogen 2008, men slagordet passer like godt i dag.  Foto: Per Ervland
KOM DEG HJEM: Kommunikasjonssjef Camilla Lindemann er her avbildet i forbindelse med lanseringen av Ikea-katalogen 2008, men slagordet passer like godt i dag. Foto: Per ErvlandVis mer

Ikea lanserer nettbutikk

Pilotprosjekt for selskapets netthandelsløsning i Norge.

Ikea Norge annonserte i dag at de vil satse på netthandel. I løpet av vinteren er det klart for lansering i Norge, skriver møbelkjeden i en pressemelding. Omtrent fem år etter at representanter for møbelkjeden første gang signaliserte at det gikk mot en netthandelsløsning for de populære flatpakkemøblene.

– For IKEA er det viktig å tilby kunder mulighet til å handle på de arenaene de selv ønsker, og vi er trygge på at mange ser frem til at vi lanserer vår netthandelsløsning på ikea.no, sier Camilla Lindemann, kommunikasjonssjef i Ikea Norge i en pressemelding.

Først til Norge

Ikke bare kommer det endelig netthandel hit, men Norge er også det første landet som får denne netthandelsløsningen. Andre land har hatt nettbutikker, blant annet Sverige, men det er ikke denne modellen som skal brukes her.

– Dette blir et nytt løft for Ikea, først i Norge, og så globalt. Det skal være en oppdatert løsning som vi tror kan fungere i god tid fremover, sier Frode Skage Ullebust, kommunikasjonsrådgiver i Ikea, til DinSide.

Ikea gikk ut med stillingsannonser i går, og leter i første omgang etter syv personer som skal være med å utvikle den nye nettbutikken. Norge er valgt ut av Ikea sentralt til å være pilot for en ny løsning, som etter hvert skal rulles ut i de andre Ikea-landene. Høy internettilgang skal være én av årsakene til at Ikeas nettbutikk skal utvikles i Norge: 92 prosent av oss har nettilgang hjemme, og 79 prosent bruker internett hver dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også: Slik er Ikeas nye super-varehus i Åsane

Dekker hele Norge

I dag har Ikea seks varehus i Norge, som skal være praktisk tilgjengelig for rundt 60 prosent av husholdningene. Fraværet av Ikea i blant annet Nord-Norge har ført til protestaksjoner, og det var i den forbindelse Ikea tidligere signaliserte at det gikk mot en netthandelsløsning.

– Når den nye løsningen er klar, blir IKEAs produkter for første gang lett tilgjengelig for folk over hele Norge. Dermed gjør vi hverdagen bedre for alle de som i dag har lang vei til nærmeste Ikea-varehus, mener Camilla Lindemann.

For noen vil den andre fordelen være at du slipper å besøke varehuset. For det noen elsker, gir andre utslett og er en evig kilde til samlivskrangler. Slik overlever du Ikea-turen

Alt om netthandel på DinSide