<b>IKEA-KATALOGEN 2013:</b> Årets Ikea-katalog lanseres i Norge 7. august. Ved hjelp av smarttelefoner og nettbrett vil du få mye ekstrainformasjon. Det forutsetter selvsagt at du har nettopp smarttelefon eller nettbrett. Foto: Ikea.com
IKEA-KATALOGEN 2013: Årets Ikea-katalog lanseres i Norge 7. august. Ved hjelp av smarttelefoner og nettbrett vil du få mye ekstrainformasjon. Det forutsetter selvsagt at du har nettopp smarttelefon eller nettbrett. Foto: Ikea.comVis mer

Ikea-katalogen 2013 blir interaktiv

Ikea-katalogen 2013 kommer med helt nye funksjoner. For deg med smarttelefon eller nettbrett.

Ikea-katalogen 2013 er ikke langt unna norske postkasser: 7. august lanseres årets nye katalog i Norge, og den vil være tilgjengelig i norske Ikea-varehus etter det.

Katalogen er imidlertid allerede lansert i USA, og dermed har vi allerede fått en forsmak på hva som kan vente norske Ikea-kunder når katalogen slippes her til lands. For som vi vet, så er hovedinnholdet i Ikea-katalogene stort sett det samme, med markedstilpasninger fra land til land.

Det som er spesielt med dette årets Ikea-katalog, foruten produktnyhetene, er den interaktive delen av katalogen.

For samtidig med at katalogen slippes, så slippes det også en tilhørende app. Denne nye appen er ikke en gjengivelse av papirutgaven av Ikea-katalogen, men skal fungere som et komplement til papirutgaven. Den skal gi deg merinnhold tillegg til den informasjonen du finner i papirutgaven.

Du kan selv se eksempler på hvordan dette fungerer, på de amerikanske nettsidene for Ikea-katalogen 2013.

Ikea lanserer nettbutikk

– Viser forandringer direkte

Slik ser den amerikanske versjonen av Ikea-kataolgen 2013 ut. Det er all mulig grunn til å tro at den norske utgaven vil være ganske lik. Foto: Ikea.com
Slik ser den amerikanske versjonen av Ikea-kataolgen 2013 ut. Det er all mulig grunn til å tro at den norske utgaven vil være ganske lik. Foto: Ikea.com Vis mer


– Det som er spesielt i år, er at vi vier større oppmerksomhet til tekstiler og tekstilenes betydning i hjemmet. Ved hjelp av tekstiler kan man enkelt og rimelig gjøre store forandringer i hjemmet, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen i Ikea til DinSide.

– Vi har sett på nye måter å vise forandringer på direkte, og det er her de nye funksjonene kommer inn, forteller Thommesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han forklarer at noen sider i katalogen vil ha et smarttelefon-symbol, og det er på disse sidene du kan få mer informasjon ved å benytte appen. Når du så scanner den aktuelle siden, vil du eksempelvis få se det i utgangspunktet enkelt utstyrte rommet i katalogen, proppet med tekstiler i smarttelefonen.

Dette er en av mulighetene som den nye Ikea-katalogen gir. Du vil også kunne få se små videoer til inspirasjon og opplysning.

Ifølge Thommesen, slippes appen i Norge samtidig med katalogen. Appen vil være tilgjengelig både i appstore og android markets, og kan altså benyttes ikke bare for smartelefoner, men også på nettbrett.

Se de smarte møblene i den nye PS-kolleksjonen fra Ikea

Papirkatalogen består

På tross av at Ikea-katalogen selvsagt finnes i digitalversjon, og at Ikea nå utvider bruken av smarttelefoner og nettbrett, er det ifølge Thommesen ingen umiddelbare planer om å avskaffe papirkatalogen.

– Nei, vi er ikke helt der. Vi mener at det å sitte i fred og ro, med en papirbasert katalog i fanget, gir et helt annet inntrykk enn på nett. Det vi nå forsøker, er å gi ekstra innhold til katalogen. Å avvikle papirkatalogen er ikke noe som vil skje i nær fremtid, sier Thommesen til DinSide.

Ikea-katalogen trykkes i 211 millioner eksemplarer hvert år.