Ikea får nettbutikk

Ikea vil åpne to nye varehus i Sør-Norge. Alle i nord kan trøste seg med at det går mot nettbutikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske møbelkjeden ønsker å bygge to nye varehus i Norge. Valget denne gang falt på Larvik og Kristiansand.

Sommernyheter fra Ikea

Ikea håper de nye varehusene skal kunne nå så mange kunder som mulig. I tillegg ligger infrastrukturen til rette for at også kollektivreisende enkelt skal kunne komme seg til Ikea.

Ingenting er satt i stein, men ifølge Jostein Hatlebrekke, nestkommanderende ekspansjonssjef Ikea Norge, er både lokale myndigheter og lokalbefolkningen positive.

Ikke nord på fem år

Illustrasjon: Per Ervland
Illustrasjon: Per Ervland Vis mer


Møbelkjøpere i nord derimot må nok vente enda lenger - aksjonsgrupper til tross.

«Vi ser på nettbiten. Det kommer helt sikkert til å komme.»


- Nord-Norge ligger ikke inne i 5-årsplanen vår, når det gjelder å åpne Ikea-varehus. Men det er et område vi kontinuerlig overvåker, sier Hatlebrekke til DinSide.no.

Besøk Ikeas hjemmeside

Han peker på det relativt nyåpnede varehuset i Happaranda i Nord-Sverige, som er geografisk nært, men innrømmer at det nok er Trondheim som er det viktigste varehuset for hele den nordlige delen av landet.

- Vi følger utviklingen, og gjør en årlig oppdatering på blant annet befolkningsvekst, hvordan markedet utvikler seg, samt hvordan Ikea ønsker å utvikle seg.

På nett?

DinSide: Hvordan ønsker Ikea å utvikle seg de nærmeste årene?

- Det er klart miljø blir viktigere, og vi ser på nettbiten.

Blir det endelig nettbutikk fra Ikea?

- Det kommer helt sikkert til å komme. Jeg kan ikke love når, men vi jobber veldig aktivt med denne biten, avslutter Hatlebrekke.

Ikea har allerede et konsept som heter "Ikea rett hjem". Men mens svenskene kan handle fra nettbutikk, må vi nordmenn finne varenummer og sende en e-post eller ringe. Dersom man ikke velger å dra til varehuset og plukke ut varene, betale - men likevel få dem sendt hjem. Fordi frakt er fra Sverige har dette imidlertid blitt uforholdsvist dyrt for å handle småvarer.

Utvidelsen videre

Arbeidet med konsekvensutredning og reguleringsarbeid starter til høsten. Ikea er i dialog med grunneiere begge steder, og har allerede mottatt tilbud om kjøp av tomt i Kristiansand.

Og det er ikke bare i Norge, at Ikea har ekspansjonsplaner. For et par uker siden gikk Ikea i Danmark også ut med melding om at det er to nye varehus på plakaten. Ett helt nytt i Aalborg, og en utvidelse av det eksisterende i Odense. Varehusene vil antagelig være ferdige i 2008-2009.

Før du tar turen til varehuset, bør du lese: Slik overlever du Ikea-turen