De store selskapene legger mye prestisje i å lage de feteste standene. Her ser dere Samsungs forsøk ifjor. Foto: Per Ervland
De store selskapene legger mye prestisje i å lage de feteste standene. Her ser dere Samsungs forsøk ifjor. Foto: Per ErvlandVis mer

IFA-2012: Produktene du snart kommer til å kjøpe

DinSide er selvsagt tilstede når en av verdens desidert største messer på hjemmeelektronikk og hvitevarer nå åpner dørene.

IFA-messen er så stor at den får de norske messehallene til å se ut som klasserom. Og er du blant dem som har gått deg vill på Norges Varemesse på Lillestrøm, vil du kanskje forstå hva vi mener:

IFA-messen består nemlig av hele 28 haller, mange av dem med to til tre etasjer proppet med utstillinger.

Messen er åpen for publikum fra fredag 31/8 til 5 september, og det er ventet over 140.000 gjester i tillegg til 6.000 registrerte journalister.

DinSide vil selvsagt dekke begivenhetene på forhånd og underveis, og alle IFA-sakene vil samles på vår IFA-side.

Alle er der, bortsett fra ...

Sammen med CES-messen i Las Vegas, er altså IFA-messen det beste stedet å være for å få med seg hva som kommer av ny teknologi, produkter og trender på brune- og hvite-vare-området. Fordelen med IFA for oss nordmenn er også at mange av produktene som vises på CES-messen aldri kommer til Europa, mens det meste av det som vises på IFA-messen er på vei til norske butikkhyller.

I motsetning til CES, gir også IFA-messen full oversikt over alt som har med kjøkkentrender å gjøre, noe som har vært et populært innslag etter at de kom med på lasset for tre år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har selvsagt bransjen fått med seg, og utstillerne kjemper ganske enkelt om å få plass. Her er alle de store som Samsung, LG, Philips, Panasonic og Sony. Kanskje like spennende er havet av småprodusenter, her finner vi også noen godbiter fra Norge.

Den store elefanten i rommet som ingen prater om, er imidlertid Apple.

Apple glimrer nemlig fortsatt med sitt fravær. Pussig nok er likevel produktene deres fortsatt tilstede, siden svært mange av de andre utstillerne bruker iPad/iPhone til sine demonstrasjoner...

Hva får vi se?

TV-nyheter:

 • Oled-TV kommer det til å bli mye av i år. Både LG og Samsungs Oled-modeller på 55-tommer nærmer seg jo nå det norske markedet, og nå får kanskje også riktig pris. Forhåpentligvis får vi også se noen konkurrenter.
 • Brilleløs 3D? 3D er gøy, men 3D-briller er mas. Dessverre har det vi har sett av brilleløs 3D før, vært en gedigen skuffelse.

  I år har vi imidlertid blitt invitert av en liten gjeng til å se en modell de faktisk mener fungerer bra. Den er vi spent på.

 • De store selskapene legger mye prestisje i å lage de feteste standene. Her ser dere Samsungs forsøk ifjor. Foto: Per Ervland
  De store selskapene legger mye prestisje i å lage de feteste standene. Her ser dere Samsungs forsøk ifjor. Foto: Per Ervland Vis mer

 • TV med superoppløsning kommer! HD-oppløsningen du har hjemme er allerede gammeldags. Sharp har tidligere vist fram sin 8K-TV, og LGs 4K-modell er på vei. Vi spår at flere konkurrenter kommer med alternativer her, blant annet Sony.


Lyd:
 • Trådløs moro. Dokking er ut, nå er det trådløs lyd som gjelder. Her forventer vi mange nye løsninger som lar deg strømme musikk fra mobil og nettbrett, men også mellom produktene.
 • Hodetelefon-nirvana. Dr.dre og Monsters supersuksess har gitt hodetelefoner en ny vår. Blant de som kommer i år er blant annet 50 Cent, mens hans modeller er ikke alene.
 • Høyttalere: Her kommer det til å bli vist fram høyttalere i alle størrelser, fasonger, og ikke minst prisklasser.

Hvitevarer & kjøkkenprodukter:

 • Robotene tar over. Vi forventer enda flere robotstøvsugere og vaskere, og ikke minst smartere løsninger. I fjor begynte for eksempel produktene som snakker sammen å komme, i år tipper vi at dette gjelder stadig flere kjøleskap og vaskemaskiner, og det fra flere produsenter.
 • Kaffe.Kaffebølgen fortsetter garantert, og her blir det garantert vist utallige nye apparater.

Trykk her for å se alle våre IFA-nyheter!