Like enkel som den ser ut. Foto: Øyvind Paulsen
Like enkel som den ser ut. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Idiotsikker fjernkontroll

Det enkle er ofte det beste.

Når både TV-en, dekoderen og Blu-ray spilleren krever hver sin fjernkontroll, er det praktisk å investere i en programmerbar fjernkontroll, et marked spesielt Logitech har hatt godt grep om de siste årene.

Vi har testet to av dem: Harmony 300i og Harmony 600.

Har du små barn eller gamle foreldre, vil imidlertid også en Logitech fort bli for avansert. En ting er at de ofte har for mange små knapper, kanskje like viktig er det at fjernkontrollen også bør tåle støt og klissete barnehender.

Selv har jeg allerede kjøpt en Jumbo-kontroll til svigers, og hvis ikke tastene er store nok her, så er det strengt tatt ikke noe håp. For de aller minste har imidlertid Sony et godt alternativ.

Sony RM-KZ1T

Det første du legger merke til er selvsagt fargen, som er så intens at selv ikke barna vil klare å rote den bort. Heldigvis har den også mer på å by på:

 • Den skal fungere på alle TV-merker. Programmeringen skal også være enkel, og etter at du har stilt den inn, setter du ganske enkelt på det nederste lokket slik at ikke innstillingene blir endret av barna ved et uhell
 • Du kan også låse volumknappen, slik at lyden ikke blir høyere enn du selv ønsker.
 • Fjernkontrollen har også sprutsikre knapper, og skal være enkel å holde med en hånd - selv for små barnehender.
 • Artikkelen fortsetter under annonsen

  Foto: Produktbilde
  Foto: Øyvind Paulsen
  Like enkel som den ser ut. Foto: Øyvind Paulsen


  Veiledende pris er 170 norske kroner, og fjernkontrollen er allerede i butikken.