Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

I dag stiger fastrentene

Ingen grunn til å vente lenge hvis du vil binde renta.

Publisert
Sist oppdatert
Jeg vil anbefale at folk i hovedsak ser på de tilbudene som er nå. Erik Bruce, sjefsanalytiker i Nordea


Ny informasjon om blant annet boligpriser og den generelle prisveksten gjør at makroøkonomene justerer sine prognoser, og dette går ikke upåaktet hen hos bankene.

I går skrev vi at First Securities er blant dem som tror Gjedrem roer ned rentekuttene. De lange rentene stiger, og bankene setter nå opp fastrentene igjen.

- Ja, det stemmer at vi har satt opp fastrentene litt i dag på grunn av at de lange rentene stiger, forteller Bjørn Langli kommunikasjonsdirektør i Fokus Bank.


I går kunne du binde boliglånet på 4,25 prosent nominell rente i Fokus Bank, mens tilbudet i dag er 4,30. Rentesatsen for 10 års binding har steget fra 4,85 til 5.

Kan ha nådd bunnen

Det er markedsprisen på de lange rentene som avgjør hva bankene tilbyr deg i fastrente. Derfor justerer bankene fastrentetilbudet ofte, noen flere ganger i uka. Å treffe bunnen på fastrentene er omtrent like vanskelig som å spå bunnen i aksjemarkedet, noe Erik Bruce, sjefsanalytiker i Nordea, bekrefter:

Erik Bruce, sjefsanalytiker i Nordea
Erik Bruce, sjefsanalytiker i Nordea Vis mer


- Å time bunnen på fastrentene er vanskelig. Våre prognoser sier at de kan komme litt lenger ned, men det er knyttet stor usikkerhet til dette. Jeg vil anbefale at folk i hovedsak ser på de tilbudene som er nå. Det er lave nivåer vi ser på fastrentene nå, sier Bruce til DinSide.

Også sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank tror prisveksten kan sette en stopper for at renten kommer veldig mye lavere.

- At inflasjonen er sterkere enn ventet setter Norges Bank i en kattepine, og reduserer muligheten for at renten blir veldig lav, sier Jullum til E24.

Brigitte Watz i Finansportalen bekrefter at flere banker nå varsler justeringer i fastrentetilbudet. Noen har allerede vært inne og justert prisene.

- I går satte vi marginalt opp fastrentene med 0,1 på 10 år, 0,15 på 5 år, og 0,25 på 3 år, bekrefter Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR overfor DinSide.

- Bankenes ansvar å oppdatere prisene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer