I dag lønner det seg å følge med på prisene

– Vi hadde lyst til å gjøre noe litt ekstraordinært, sier Ole Martin Evensmo i Jernia.no.

Mange butikker markerer skuddårsdagen med gode tilbud.  Foto: Forhandlere/DinSide
Mange butikker markerer skuddårsdagen med gode tilbud. Foto: Forhandlere/DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du planer om å gå til innkjøp av smått eller stort, kan det lønne seg å benytte ettermiddagen til å handle.

Mange butikker feirer nemlig skuddårsdagen med store og små rabatter.

Netshop har for eksempel 5 prosent avslag på hele sortimentet, Christiania GlasMagasin gir deg 29 prosent avslag på ett produkt, mens Jernia.no markerer skuddårsdagen med et slags hemmelig kjempesalg i kveld.

– Det er jo bare skuddår en gang hvert fjerde år, så vi har satt som mål at skuddårssalget skal være så bra at man ikke ser tilsvarende tilbud på veldig lenge, sier Ole Martin Evensmo i Jernia.no til DinSide.

Jernias nettbutikk lokker med supersalg fra klokken 19 til 23 i kveld. Her vil du kunne finne over 300 ulike varer fra 20 til 50-60 prosent rabatt. Akkurat hvilke varer, og til hvilken pris, vil imidlertid ikke Evensmo røpe, men noe klarte vi å lokke ut av ham.

– Det vil være mye varer fra kjente og store merker som Bosch, Bodum, Eva Solo, Høyang Polaris, KitchenAid og Kenwood, sier Evensmo. Det blir alt fra verktøy til designvarer og kjøkkenutstyr.

Ny kjøkkenmaskin? Les våre tester av KitchenAid Artisan og Kenwood Major Titan.

Antallet varer av hver type vil variere, og Evensmo lover at det fortsatt skal være mulig å gjøre et varp også på slutten av den knappe salgsperioden, men har du spesielle produkter i kikkerten kan det lønne seg å sjekke innom når salget åpner, klokken syv i kveld.

Outlet-byen: Her er det alltid tilbud

–Ingen vesentlig betydning for omsetningen

At handelsstanden utnytter merkedager for å selge flere varer er ikke noe nytt. Det gjelder bare å plukke de smarte dagene for de største innkjøpene. Prisene varierer i løpet av året og jo tettere du er opptil høysesong for en vare, jo dyrere vil den være. Og når sesongen er ferdig, kan du gjøre store kupp.

Skuddårsdagen er imidlertid ingen høytid som det jobbes opp mot, og med unntak av hanskesalget som eventuelt kan finne på å gå opp denne dagen, er det heller ingen store og opplagte tilbudsvarer.

Men er skuddårssalget noe som har kommet for å bli?

– Man utnytter, eller bruker, de anledningene som finnes. Nå er det skuddår, men det er jo andre dager som er mer opplagte store handelsdager også i Norge, som Valentines, Halloween et cetera, sier Ingrid Thinn Bjerke, direktør for faghandel i Virke (tidligere Handelsnæringens hovedorganisasjon) til DinSide.

Med unntak av eventuelle mislykkete frierier, og noen ytterst få nordmenn som for én gangs skyld får feire bursdagen sin på dagen, er det imidlertid ingen opplagte produkter eller tjenester som kan selges. Da er salg en god løsning, som begge parter kan tjene på?

– Jeg tror jo ikke at dette vil utgjøre noen vesentlig del av omsetningen, sier Thinn Bjerke.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!