I bruk: Billedkvalitet på TV & DVD

ViewSonicen er en LCD-TV, og vi kjenner igjen et par svakheter fra våre andre testkandidater. Alt i alt ble vi likevel positivt overrasket.

Bilde-i-bilde muligheten fungerer, men ser du på TV og vil aktivere PC-bildet blir det alt for lite og utydelig til å jobbe med. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Som LCD-TVer flest kunne sortnivået vært bedre; det blir mer veldig mørkt enn helt svart. Vi noterer likevel at TVen, i motsetning til mange av LCD-konkurrentene, ikke har noe særlig problem med raske bevegelser ved TV-bruk. For spesifikasjonselskerne kan vi nevne at den oppgitte responstiden er på 18 ms, og uansett: Dette oppleves ikke som noe problem i praksis.

Som vanlig har vi testet denne TVen både med analoge TV-signaler, og med signaler fra en digital-kabelTV-tuner fra Force. (Du får full test av Force-tuneren i januar!)

Og nok en gang er forskjellene merkbare: Ved digitale TV-signaler er det helt tydelig at det er mindre forstyrrelser i bildet, og fargene og detaljene blir tydeligere. Det betyr altså at du som ikke har en digitaltuner, men kjører analoge TV-signaler, bør være forberedt på at ViewSonicen er kresen på signalkvaliteten.

Ved DVD

Scene fra Forest Gump med Tom Hanks Vis mer


TVen har to scartinnganger (en med RGB) og komponentinngang. Av disse to brukte vi stort sett komponentinngangen, da denne ga hakket bedre bilde. Alt i alt, er det likevel lite å trekk ved DVD-avspilling.

Den beste LCD-TVen vi hittil har testet er Philips 32-tommer med Ambilight, og heller ikke ViewSonicen når helt opp til dette nivået. Spesielt når vi kjører analoge TV-signaler er det tydelig at bildebehandlingen i Philipsen er vassere. Likevel, ViewSonicen er ikke så langt bak, og er i tillegg omtrent 10.000 kroner rimeligere i innkjøp. Det gjør den etter vår oppfatning meget konkurransedyktig.

Finesser: Minnekort er gull!


Av utseende er fjernkontrollen litt stusselig, den føles rett og slett litt billig, og er i tillegg litt kresen på rekkevidden.

De mange gode hurtigtastene gjør likevel at TVen oppleves som enkel i bruk. Her får du egne knapper for alle inngangskildene, for eksempel AV-, S-video, scart, komponent, og PC. Bruker du tekst-TVen, som for øvrig er ganske kjapp, er det også egne dedikerte taster på fjernkontrollen for dette.


Det som virkelig er bra er at ViewSonicen er utstyrt med minnekortinnganger i front, og i motsetning til Sonys TVer er du heller ikke låst til en minnekorttype: Denne modellen takler nemlig både CompactFlash, MS, SM og SD/MMC-kort.

Selv brukte vi et CF-kort, og TVen hadde ingen problemer med å vise våre bilder. Du kan velge om du vil se på ett og ett bilde, eller om vil sette på et slideshow. Bildene kan for øvrig roteres. At du slipper å dra fram overføringskabel for å vise fram skrytebilder på TVen, er meget praktisk og gir et stort pluss i vår bok.

ViewSonicen har også bilde-i-bildemulighet, men denne kunne vært noe enklere i bruk. Den fungerer greit mellom for eksempel TV og DVD, men fungerer dårlig fra TV til PC. Uansett hvilken innstilling du gjør her, blir nemlig PC-bildet for lite til at det er behagelig å se på. Dette er synd, da TVen ellers er godt egnet som PC-monitor.


For øvrig har TVen timerfunksjon slik at du kan bruker den som vekkerklokke, i tillegg til automatisk avslag.

Trykk på lenkene under for å gå videre i testen: