I bruk: Billedkvalitet & finesser

Økt kontrastnivå og muligheten til å regulere bakgrunns-belysningen er nyttige oppdateringer som skiller denne modellen fra 30-tommeren.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
Standard bildemeny Vis mer
Avansert bildemeny Vis mer
Lydmeny Vis mer
Oversikt over de fem inngangskildene. Merk at du kan navngi etter eget ønske. Vis mer


I likhet med lillebroren på 30-tommer frister denne modellen med kraftige og intense farger. På spesifikasjonene ser vi også at kontrasten har økt fra 500:1 til 800:1, mens lysstyrken har økt fra 430 til 450 cd/m2. Spesielt når det gjelder sortnivået er dette tydelig, og i mørke partier er det nå langt enklere å legge merke til detaljer, som på 30-tommeren hadde en tendens til å forsvinne.

Innstillingsmulighetene er utallige og gode skjermmenyene gjør det enkelt å stille inn TVen slik du vil ha den. Av nye muligheter satte vi spesielt pris på muligheten til å regulere bakgrunnsbelysningen.

Denne finessen er meget praktisk, og er en sterkt medvirkende årsak til at denne LCD-TVen ikke mister noe særlig av glansen når det blir mørkt i TV-stua. Du kan også aktivere optisk bildekontroll (OPC) som automatisk justerer bakgrunnsbelysningen avhengig av lyset i rommet for øvrig. Med en gang du justerer bakgrunnsbelysningen manuelt slår for øvrig OPC-funksjonen seg av.

Er bildet bra nok?

Vi gir Sharps nye modell pluss i boka for kvaliteten ved DVD-avspilling. Vi brukte to ulike DVD-spillere, og koblet til med både scart- og komponentkabel for visning av progressive signaler. Her gjør skjermen en god figur, og det er lett å la seg rive med.

Også denne TVen er imidlertid kresen på kvaliteten på inngangssignalene. Som vanlig vil altså innehavere av digitale TV-signaler ha en klar fordel. Plassert side om side med en standard 100-hz widescreen billedrørs-TV, varierer bildekvaliteten på Sharps 32-tommer fra meget bra, til ikke fullt så bra.

Det er spesielt ved sterke logoer og mye grafikk at billedkvaliteten er god, og som vanlig er tegnefilmer i en klasse for seg. Tilsvarende faller skjermen noe igjennom ved raske endringer i bildet. Her virker det som om ikke bildet oppdaterer seg raskt nok.

Eksempel: David Letterman har på seg en mørk dress med lyse striper. Så lenge han sitter stille eller beveger seg rolig, er alle detaljene på dressen tydelige. Når han derimot flytter seg raskt rundt i studioet utvaskes stripene.

Denne problematikken er et vanlig fenomen på flatTVer, og under denne testen hadde vi flere test-TVer inne samtidig. Konklusjonen var her at oppdateringsproblemet var desidert minst på Sharps modell.

For de fleste vil ikke dette bli noe irritasjonsmoment, det er tross alt de færreste som til vanlig vil sette to til tre TVer side om side for å fingranske forskjellene. For fullblods TV-entusiaster vil nok likevel situasjonen være annerledes.


Fjernkontroll og betraktningsvinkel

Sharp oppgir en betraktningsvinkel på 170 grader, men det er ingen tvil om at plasmaskjermene fremdeles er langt bedre på dette punktet. Den manuelt justerbare TV-foten gjør det imidlertid enkelt å minimalisere problemet om du skulle bli plassert relativt langt ut på siden i TV-stua.

Heldigvis har Sharp utstyrt denne modellen med en langt bedre fjernkontroll enn den du får med 30-tommeren. Den er riktignok større, men ligger etter vår oppfatning langt bedre i hånden, og gir et mer solid inntrykk. Responsen kunne imidlertid vært noe bedre. På enkelte kommandoer tar det ofte ett par sekunder fra du trykker til det skjer noe. Dette er imidlertid en vanesak.

Fjernkontrollen er også utstyrt med en lang rekke hurtigtaster, som sammen med de lettforståelige skjermmenyene forenkler den daglige bruk. Også her savner vi imidlertid bakgrunnsbelysning.

Nyttige og unyttige finesser


 • Bilde-i-bilde-funksjon. Siden TVen bare har en tuner, kan du imidlertid bare veksle mellom ulike inngangskilder, for eksempel TV og DVD.

  Dette er egentlig ikke noe stort problem, vil du se på to TV-kanaler samtidig er det jo bare å bruke tuneren i DVD- eller VHS-opptakeren. Nok en gang gir vi plusspoeng for hurtigtastene på fjernkontrollen som gjør at bilde-i-bilde-muligheten faktisk vil bli brukt.


 • Også tekst-TVen fortjener noen ord.
  Det positive er at du her kan aktivere en split-screen funksjon, som gjør at du kan dele skjermen i tekst og TV-programmet. I dag er imidlertid ikke et tekst-TV-minne på 256 sider mye å skryte av, og vi skulle ønsket oss mer.

  Speilvendt NRK-sending, legg merke til logoen i høyre hjørne. Vis mer


 • Frysing og rotering av bildet.
  Roteringsfunksjonen gir deg mulighet til å rotere bildet slik at det vises opp ned, eller speilvendt. Denne finessen kan sikkert være morsom å vise fram, men kommer neppe til å bli brukt ofte.

  For deg som vil skrive ned lottotallene samtidig som du fortsetter å følge med på TV-programmet kan imidlertid frysfunksjonen komme godt med. Frysfunksjonen på Sharp-TVen fryser nemlig kun bildet på halve skjermen, mens resten av skjermen fortsetter å vise ”live”-sendingen.

 • Automatisk avslag & PIN-kode TVen kan også stilles til automatisk avslag etter bestemte intervaller, og du kan også sperre enkelte kanaler for barna ved å taste inn en fire-siffret kode.
De sidemonterte høyttalerne leverer akseptabel TV-lyd, og du kan også aktivere en virtuell surroundlyd. Som et midtpunkt i hjemmekinoanlegget er det likevel ingen tvil om at vi anbefaler bruk av surroundforsterkeren i stedet. Alt i alt er vi fornøyd med Sharps 32-tommer så langt. Trykk på lenkene nedenfor for å gå videre i testen.