I bruk: Bildekvalitet og fjernkontroll

Prisen tatt i betraktning lot vi oss overbevise av billedkvaliteten, men et par irritasjonsmomenter fant vi.

I bruk: Bildekvalitet og fjernkontroll
[Ugjyldig objekt (NAV)]


I motsetning til LGs folkemodell leveres denne Samsung-modellen med innebygget TV-tuner, og i vår bok er det et klart pluss.

Generelt er vi fornøyd med billedkvaliteten, men vi noterer at også denne skjermen er kresen på kvaliteten på bildesignalene. Innehavere av et digitalt parabol-, eller kabelanlegg har altså en stor fordel.

Vi brukte komponentinngangen når vi spilte av DVD-filmer, og DVI-inngangen når vi brukte skjermen som PC-monitor. Ved DVD-avspilling i progressiv scan modus viste naturlig nok skjermen seg fra sin beste side. Her kjøres raske og intense actionscener uten problemer med etterslep eller hakking.

Naturlig

Uten å ha hatt LG-skjermen side om side med Samsungen er det vanskelig å kåre noen klar vinner. Det er imidlertid et poeng at LG-skjermen krevde et langt høyere kontrastnivå enn Samsungen.

I bruk: Bildekvalitet og fjernkontroll
I bruk: Bildekvalitet og fjernkontroll


Vi syntes også at fargemetningen er fin, noe som spesielt var synlig på ansiktskonturer, hudtoner kommer for eksempel godt ut av det på denne skjermen. Det ser naturlig ut, uten at det går for mye på bekostning av detaljnivået

Av bildeforbedringsteknikker er det Samsungs DNIe funksjon som gjelder. Den reduserer støy i bildet, samtidig som den øker detalj- og hvitnivå, samt kontrast. I likhet med Philips-skjermene, kan du også vise 50 % av skjermen med og 50% uten bildeforbringen aktivert. Ikke særlig nyttig, men en artig skrytedetalj om du vil imponere venner og kjente.

I likhet med de andre plasmaskjermene vi har testet er også betraktningsvinkelen god, og skjermmenyene er lettforståelige og oversiktlige. De tilgjengelige bildeformatene er Auto wide, 16:9, Panorama, Zoom, 14:9 og 4:3.

Bilde-i-bilde og splitscreen

Bilde-i-bilde (=BIB) gir deg mulighet til å se på en TV-kanal og en DVD-film samtidig. Siden det bare er en TV-tuner er det imidlertid ikke mulig å veksle mellom to TV-kanaler.

I bruk: Bildekvalitet og fjernkontroll


Et kanskje større irritasjonsmoment er at Samsung ikke har utstyrt fjernkontrollen med en hurtigtast for BIB-funksjonen. Skal du aktivere BIB må du altså trykke deg inn i selve menysystemet og gå gjennom utallige undermenyer. I stedet for å at dette gjøres med to tastetrykk, må du altså trykke mellom syv og 12 ganger før du får satt opp bilde-i-bilde funksjonen.

Etter vår oppfatning er dette alt for tungvint, og helt unødvendig på en såpass bra TV.

Heldigvis viser tekst-TVen seg fra sin beste side. Den har et sideminne på 2100 sider, noe som betyr at sidene lastes på sekundet. Du kan velge mellom full skjerm, splitscreen eller gjennomsiktig tekst oppå TV-bildet.

Kjip fjernkontroll

I bruk: Bildekvalitet og fjernkontrollDessverre har Samsung utstyrt denne modellen med en fjernkontroll av den billige typen. I praksis minner den om den typen du får med deg når du kjøper en DVD-spiller til 400 kroner på matbutikken. Det er synd for denne TVen hadde fortjent bedre.

I tillegg reduseres inntrykket av mangelen på nyttige hurtigtaster. Bilde-i-bilde-funksjonen er allerede nevnt, men vi savnet også rask adgang til DVD-spiller og PC-inngangen. Her må du altså bla deg fram til riktig inngangskilde, noe som ikke er særlig elegant. De knappene som er der, gjør imidlertid det de skal. Både responsen og rekkevidden er fullt ut akseptabel. Problemet er at den føles for billig.

Fjernkontrollen er heller ikke programmerbar, og mangler bakgrunnsbelysning.

Mye skryt og litt pepper hittil, trykk på lenkene nedenfor for å: