HYTTEDRØM? Har hytta vært lenge til salgs, kan det åpne for lavere priser Foto: Colourbox.com
HYTTEDRØM? Har hytta vært lenge til salgs, kan det åpne for lavere priser Foto: Colourbox.comVis mer

Hyttekupp til påske?

Slik kan du få ned prisen.

Er man på desperat jakt etter hytte til påskeferien, men ønsker å betale så lite som mulig? Ved å søke etter hytter til salgs på Boliga.no, kan du få nyttig informasjon som kanskje kan gjøre salgsprisen lavere.

Lei snø og kulde? Nå kan du gjøre et kupp på ferieboliger i Spania

Setter ned prisene


DinSide har søkt etter hytter til salgs i følgende fem hyttekommuner: Hemsedal, Lillehammer, Nore- og Uvdal, Oppdal og Trysil. Blant selveierhyttene med en prislapp på maks 1,2 millioner kroner, får vi opp totalt 69 hytter, som inkluderer hytter og leiligheter på fjellet.

En av fordelene med å søke etter hytter på Boliga, er at nettstedet opplyser om hvilke salgsobjekter som har blitt satt opp eller ned i pris etter at de ble lagt ut for salg. Ni av hyttene vi får opp i vårt søk har fått prisen satt ned, den ene med hele 36 prosent.

Slik informasjonen kan antyde at de som selger hytta, ønsker å få denne solgt så snart som mulig. Dette antyder også at det bør være mulig å få gehør for bud under prisantydning.

Les også: Pass på vilkårene når du leier hytte

Lenge til salgs?

Bakerst i annonselisten ser du hvor det er priskutt. Foto: Bolia
Bakerst i annonselisten ser du hvor det er priskutt. Foto: Bolia Vis mer


Boliga opplyser også om hvor lenge de forskjellige salgsobjektene har vært til salgs.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er selger et firma, vil dette antakelig ikke spille inn, men for private selgere kan det ofte være fristende å få solgt en bolig fortest mulig. Fritidsboliger på fjellet blir i snitt solgt etter 78 dager, ifølge Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff). Har hytta du er interessert i vært til salgs langt over 78 dager, er sjansen stor for at eier er villig til å gå ned i pris for å få solgt fritidsboligen.

Dessuten uttalte Jo Inge Bjørneby i Hedmark Eiendom nylig til DinSide at det nå er kjøpers marked. Dette skyldes også at høysesongen for hyttesalg i fjellet slett ikke er om vinteren, men i september og oktober.