Hytte til under 500.000 kr.

Vil du gjerne feire påsken i egen hytte? Se hvordan du får råd til en grei hytte - uten å bli totalt gjeldstynget.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

I egen hytte

Det er februar, og om mindre enn to måneder står påsken for døren. For nordmenn flest en høytid med utendørsaktiviteter, gjerne i snø og sol. Og selvsagt gjerne i egen hytte.

Derfor er månedens bolig i februar hytter du får kjøpt for under en halv million kroner...

Som du nok kan regne ut, er det ikke snakk om luksushytter. For med en slik prislapp, hører det så klart ikke med snøscooter, slalåmanlegg og badstu. Likevel har vi funnet en rekke hytter som absolutt holder en grei standard.

Se bildene av månedens bolig her.

2.000 kroner per måned

Hyttene vi har funnet til deg, koster alle under 500.000 kroner. Det er et bevis på at det fremdeles er mulig å realisere hyttedrømmen for en mindre sum.

Det er mulig å realisere hyttedrømmen selv om du har lite penger... Foto: Katrine Hvitved-Jacobsen.
Det er mulig å realisere hyttedrømmen selv om du har lite penger... Foto: Katrine Hvitved-Jacobsen. Vis mer


Vi legger selvsagt ikke skjul på at dette ikke er luksushytter med høyt til taket, lekre peiser og boblebad. Men det er helt vanlige norske hytter, med helt grei standard. Er du selv villig til å ta frem en malerkost, og kanskje dra en tur eller tre på IKEA? Ja, da har du nok fått deg et eget koselig krypinn på fjellet.

Har du ikke allerede pengene til en hytte, og trenger du å låne for eksempel 400.000 kroner, som du nedbetaler over 20 år, vil det koste deg omtrent 2.000 kroner per måned, etter skatt. Dette er forutsatt en av de beste rentene i dagens marked.


Blir bare dyrere?

Som andre boligtyper har også hyttemarkedet opplevd en formidabel prisvekst de siste årene.

Ifølge NTB har prisen på hytter på fjellet og ved sjøen økt kraftig de siste årene. Også i fjor ble det dyrere å realisere hyttedrømmen.

- Vi jobber ennå med tallene for 2005, men tendensen er helt klar, prisene økte også i fjor. På hyttene med riktig beliggenhet til sjø, sol eller skianlegg, har prisene eksplodert, sier Bjørn Birkeland i Prognosesenteret til Nationen.

I Vestfold økte gjennomsnittsprisen på en hytte fra 1,3 til 2,1 millioner kroner fra 2003 til 2004. I Buskerud økte snittprisene fra 890.000 til 1,3 millioner kroner i samme periode. Prisnivået er ganske annerledes i Finnmark, der snittprisen ligger på 196.000 kroner for en hytte.

Kilde, siste del av artikkelen: ©NTB