Hytte- og båtalarm

SIKKER: Frykter du tyveri og ubudne gjester? Da har du antagelig vurdert alarm. Denne alarmen kan du plassere i huset, på hytta eller i båten. Skulle det verste skje vil du bli varslet via en tekstmelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er ikke noe nytt med bolig- eller hyttealarmer, men den norskproduserte Haukka3000 kan likevel være verdt å vurdere.

Ulempen med enkelte av dagens hyttealarmer er at de er avhengige av Telenors personsøkertjeneste for å gi beskjed om noe er galt. Denne tjenesten er imidlertid Telenor i ferd med å fjerne.

Sender tekstmelding

Antennen
Antennen Vis mer

- Vårt produkt har en innebygget GSM sender og mottaker fra Ericsson. Det gjør at enhver utløst alarm vil bli sendt til deg via tekstmelding eller telefax. Alarmstasjonen har også et eget backup batteri, sier Bjørn Holm ved Norsat AS.

Haukka3000 kan plasseres i hytta, båten eller i din vanlige bolig. Grunnpakken gir deg alarmvarsling direkte via din mobiltelefon. Med tilleggsutstyret kan du også fjernstyre varmeovnene slik at hytta er ferdig oppvarmet når du kommer opp, og raskere sikre hytta ved eventuelle vannlekkasjer eller innbrudd.

image: Hytte- og båtalarm

- Har du utstyret plassert i båten vil du på samme måte kunne fjernstyre lensepumpene. Noe som er praktisk hvis du ikke har anledning til å føre jevnlig tilsyn med båten. Siden systemet er GSM-basert vil du også få statusmelding på styringen din, dermed vil du alltid vite at tjenestene du har bedt om har blitt utført, sier Holm.

- Det er også verdt å merke seg at pakken er lett å montere. Alle sensorer og styrereleer leveres med ledninger og plugger, og settes rett inn i sentralen. Du kan også få alarmsentralen tilpasset både 220 og 12 volts spenning, avslutter Holm.

Grunnpakke & tilleggsutstyr

Grunnpakken inneholder sentralen Haukka3000, to bevegelsessensorer inkludert kabler og antenne.

image: Hytte- og båtalarm

Pris:

 • 12 volts pakken = 6.193.-
 • 220 volt = 6.324.-
I tillegg kan du velge tilleggsutstyr tilpasset dine spesielle behov. Haukka3000 har 5 innganger for varsling og 4 utganger for styring. Inngangene er forhåndsprogrammerte med fast meldingstekst for hver inngang.

Vi har sett på følgende tilleggsutstyr:
 • 1. Vann og fuktighetsdetektor. Ved høy fuktighet og vann i rommet vil sensoren sende signal til sentralen, og du vil få varsel via tekstmelding. Den vil også kunne gi signal om vannstanden i båten blir for høy.

  Pris = 731.-

 • 2. Temperatur detektor. I standard versjon kan den vise og varsle temperaturer fra 0 til 60 grader Celcius. Med ekstra føler er området ÷40 til +60 grader Celcius.
  Temperatur sensoren stiller du inn på minimum eller maksimum verdier, HAUKKA3000 vil så sende en alarm dersom disse verdiene overskrides.

  Pris = 999.-

 • Branndetektor
  Branndetektor Vis mer

 • 3. Røykdetektor. Brannvarsleren er en optisk type, og starter en alarmsirene ved røyk i rommet, i tillegg blir du varslet via tekstmelding.

  Pris = 680.- inkludert kabel.

 • 4. Strømstyrerelè. Med denne bryteren kan du fjernstyre ovner, lys, varmtvann, lensepumper og lignende.

  Med dette styrereleet kan du også kutte strømmen til båtmotoren via mobiltelefonen, dersom båten din skulle bli stjålet.

  Bryteren er et støpsel med innebygget elektronikk som kan plugges i et vanlig strømuttak, (kan brukes både på 12, 24 og 220 volt) de elektriske apparatene du så vil styre festes til denne, og det går så en kabel direkte til hovedenheten.

  Pris = 536.- inkludert 5 meter kabel.

MERK: DinSide har IKKE testet produktet i praksis.

Kjenner du til andre konkurrerende produkter?

Send oss en e-post så skal vi se på dem.

Mer informasjon om Haukka3000 finner du her.