Hvorfor (ikke) pynte slik?

Lei av kuler, kongler og engler? Her er noen svært alternative juletrær.

<strong>GJØR-DET-SELV?</strong> Dette juletreet laget av Heineken-flasker ble laget av en privatperson, og solgt via rubrikkannonse på New Zealand for to år siden. Og dette er det MANGE som har prøvd. Foto: Privat
GJØR-DET-SELV? Dette juletreet laget av Heineken-flasker ble laget av en privatperson, og solgt via rubrikkannonse på New Zealand for to år siden. Og dette er det MANGE som har prøvd. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi skrev tidligere i desember om verdens høyeste legotre som nå vises i London. I mindre skala kan kanskje dette være en idé til inspirasjon i barnerike julehjem der antall legobokser under treet ettehvert også kan nå imponerende høyer.

Og er du trøtt av glitter, kuler, engler og blanke stjerner, er det nok av inspirasjon der ute til originale juletrær, som går langt forbi de plastikk-rosa som nok de fleste først tenker på når det er snakk om å bryte med satte barnål-tradisjoner.

Her er noen alternative ideer

Projiser juletreet på veggen. Avstanden avgjør størrelsen. Foto: RareBeasts
Projiser juletreet på veggen. Avstanden avgjør størrelsen. Foto: RareBeasts Vis mer

Projisert juletre

De har laget seg et svært lite romfrekt juletre, folkene i RareBeasts.

Følger du lenken her, ser du detaljer om hvordan de har gått fram. Det ser i alle fall tilsynelatende enkelt ut?

Flasketre
Mange har funnet inspirasjon i grønne bokser og drikkeflasker. Heinekens grønne for eksempel, viser seg å være en populær variant å lage alternative juletrær av. Vi fant det stemningsfulle (!) treet du ser øverst i artikkelen på et annonsenettsted i New Zealand. Langt større og mer spektakulære varianter har blitt konstruert i det offentlige rom, blant annet i Kina og Vietnam.

OLED-tre
Juletrebelysning har vært gjennom en revolusjon. Fra levende lys, via elektriske lys som imiterer levende lys, via lyskjeder og lenker med små lyspunkter, blinkende og farget lys og kabelfrie varianter.

En gjeng glade forskere ved GE har gått ett skritt videre, og poserte i 2008 ved dette unike juletreet. Verdens første - og eneste (?) OLED-juletre.

- Vi håper OLED-belysningen vil inspirere og fange folks fantasi i høytiden, og vise de grenseløse mulighetene med dette lyskonseptet for den neste generasjonen, sa leder for GE sitt OLED-program, Anil Duggal i en pressemelding.

Glemmer belysningen når vi kjøper ny bolig

Moderne juletrær med pleksiglass, krystaller og ikke en barnål i sikte. Foto: Produsenten
Moderne juletrær med pleksiglass, krystaller og ikke en barnål i sikte. Foto: Produsenten Vis mer

Moderne vri

Vil du være mer seriøs, til tross for at du dropper barnålene, kan det være du faller for Memory Tree fra Modern Christmas Trees. Ikke bare er disse "trærne" blinkende og dekorative, men historien bak er også et julebudskap verdig. Prisen er 499 dollar.

Ikke prøv denne hjemme ...
Det japanske akvariet Enoshimas grønne variasjon over juletreteknologien, bør vel ikke kopieres. De har nemlig brukt en elektrisk ål til å drive juletrebelysningen. Se mer i videoen under:

Velger du juletreet helt bort, er du ikke alene. En undersøkelse fra i fjor viste at halvparten av oss ikke har juletre hjemme. Går du likevel helst for den ordinære varianten, bør du sjekke denne: Den beste juletrefoten

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!