Hvorfor henger kabel-kundene etter?

Fra torsdag 11. mars har Canal Digitals parabolkunder med Norgespakken fått inn TV2 HD.

Gladnyhet til Canal Digitals parabolkunder. Men kabelkundene må vente.  Foto: Canaldigital.no
Gladnyhet til Canal Digitals parabolkunder. Men kabelkundene må vente. Foto: Canaldigital.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Canal Digital har inkludert HDTV i samtlige kanaltilbud. I Norgespakken, som nå får TV2 i HD kan du se tre HD-kanaler; NRK1 HD, TV Norge HD - og nå også TV2 HD.

Men det er altså bare parabolkundene som får glede av dette. KabelTV-kundene må vente. Dette har selvfølgelig ikke gått årvåkne DinSide-lesere forbi.

Grunnen til dette er, ifølge Kenneth Tjønndal Pettersen, informasjonsdirektør i Canal Digital, at partene ikke har blitt enige om en avtale. Men Canal Digital har ikke gitt opp håpet om å få på plass også denne kanalen i kanaltilbudet til sine kabelkunder.

- Vi er fortsatt i forhandlinger med TV2 om dette, sier Tjønndal Pettersen til DinSide.

På tide å bytte til parabol? Se hvor enkelt det er å installere den selv.

Hvorfor henger kabelTV-kundene etter?

Det er ikke imidlertid ikke første gang Canal Digitals parabolkunder får et forsprang på nyheter, noe flere lesere har påpekt. Faste DinSide-lesere har kanskje fått med seg hissige kabelTV-kunder som ventet i flere måneder på softwareoppdateringer til HD PVR-dekoderen, en oppdatering parabolkundene da hadde fått for lenge siden.

Ifølge Tjønndal Pettersen er det imidlertid ikke slik at parabolkundene prioriteres fremfor kabelkundene.

- Det at kabelkundene måtte vente så lenge på den ene oppdateringen i fjor, er selvfølgelig beklagelig. Den kom for sent. Men parabolkunder og kabelkunder fikk like mange oppdateringer i fjor, sier Tjønndal Pettersen.

Han avviser også at det ligger en teknisk årsak i bunn, som gjør at kabelkunder skal ligge etter parabolkunder.

- De prioriteres like høyt begge to. Så langt i år har det vært flere oppdateringer på softwaren hos parabolkunder, men dette er noe som tradisjonelt sett jevner seg ut over året.

Flere oppdateringer innen utgangen av mars

Og årets første softwareoppdateringer går til nettopp - kabelkundene.

- Den 24. mars går det ut en softwareoppdatering til våre kabelkunder.

Oppdateringen vil ikke ha så mye å si for dem som har en boks som nå fungerer, men den er myntet på de få kundene som fortsatt har litt problemer med opptaksfunksjonen på HD PVR-dekoderen.

- Det ligger endel spennende i pipen nå, sier Tjønndal Pettersen.

DinSide: Siden det er slik at det ikke er noen forskjell på kabel- og parabolkunder, hva vil dere anbefale nye kunder? Kabel eller parabol?

- Det spørs helt hvilke behov kundene har. Ønsker for eksempel en kunde bredbånd, tv og telefoni, må du være kabelkunde. Det samme gjelder med IPTV. Men så er det de som ikke har tilgang til kabel, f.eks. på hytter, som må ha parabol.

Canal Digital har omtrent like mange parabolkunder og kabelkunder.

- Avslutningsvis kan jeg si at vi har som mål å komme med flere softwareoppdateringer i 2010 enn vi hadde i 2009, sier Tjønndal Pettersen.

En boks til besvær


Debatten rundt Canal Digitals problemboks, og ikke minst manglende softwareoppdateringer, har rast på DinSide siden mars i år. Da Canal Digital lanserte sin første HD-mottaker i 2007, var ikke vår anmelder spesielt begeistret, men siden har det kommet nye, forbedrete modeller på markedet.

Den første HD-boksen med opptak fikk relativt bra omtale, men har siden vært gjenstand for mye diskusjon og debatt på DinSide.

Krev prisavslag om dekoderen ikke virker

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer