Interiøret er vel og bra: Men hvordan ser det ut utenpå? Foto: Elkjøp.no
Interiøret er vel og bra: Men hvordan ser det ut utenpå? Foto: Elkjøp.noVis mer

Hvordan ser det egentlig ut?

Hvorfor viser de ikke hvordan kjøleskapet ser ut utvendig?

Det er mange ting å huske på når man skal kjøpe kjøleskap. Hvor mye strøm bruker det, hvor stor kapasitet har det, lager det unødvendig mye bråk ...

Nytt kjøleskap? Les vår kjøpeguide her.

Mange forbrukere gjør research på nett før de kjøper. Ett og et halvt år tilbake sa markedssjef i Elkjøp, Christian Brekke til DinSide at hele syv av ti har lært seg at varene er billigst på nett. Og at det lønner seg å handle på nett fremfor i butikk, finnes det utallige eksempler på. For eksempel Tor Kristian Orset som sparte 700 kroner på å bytte inn en barbermaskin - i samme vare.

Problemet er bare, påpekte vår kollega Silje Ulveseth, som er i ferd med å pusse opp kjøkkenet, at man ikke får sett hvordan mange av varene egentlig ser ut. For der klesbutikker på nett ofte viser frem produktene fra alle mulige vinkler, er hvitevarer stort sett avskåret med ett eneste bilde.

- Jeg vil gjerne vite hvordan kjøleskapet ser ut når jeg skal bruke over 10.000 kroner på det. Det er like viktig å få bilde av skapet både utenpå som inni, spesielt når jeg ikke skal ha det innebygd i kjøkkeninnredningen, sier Ulveseth. - Det blir som å handle i blinde, når man bare ser kjøleskapet inni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt kjøleskap? Fra 1. juli 2011 blir det påbudt med lekkasjesikring

Utseendet teller

Med den nye nettbutikkløsningen vil Elkjøps-nettkunder snart både få se flere bilder, og kunne zoome inn på produktene. Foto: Elkjøp
Med den nye nettbutikkløsningen vil Elkjøps-nettkunder snart både få se flere bilder, og kunne zoome inn på produktene. Foto: Elkjøp Vis mer


I Elkjøps nettbutikk er det kun tre kjøleskap man får se eksteriøret på. Og der man faktisk får sett hvordan ser ut utenpå, får man ikke se interiøret, med unntak av et Electrolux-skap. Experts nettbutikk er omtrent lik i fordelingen eksteriør-interiør, men med noen flere skap man kan se både åpnet og lukket, mens Siba, som kun selger fire kjøleskap i sin nettbutikk, viser alle med åpen dør.

Hvordan skal man da få tatt en god kjøpsbeslutning?

Ifølge Åshild Indreshøvde, kommunikasjonssjef i Elkjøp, har det vært tekniske løsninger i nettbutikken som har lagt begrensninger på bildebruk. De har bare kunnet legge ut ett bilde per produkt.

- Vi lanserte ny nettbutikk 15. februar i år, så nå har vi mulighet til å legge ut flere bilder, sier Indreshøvde til DinSide. - Med den gamle løsningen, kunne bare velge ett bilde. Så uansett hvilket bilde vi valgte, ville nok kunden ønsket å gå i butikken for å se.

Indreshøvde forteller at det per i dag, fortsatt bare er 17 prosent av kundene deres som handler direkte på nett. - Resten foretrekker å handle i butikk eller se produktet i butikk og handle på nett, men vi håper at den løsningen vi har lagt opp til nå skal gjøre det enklere for dem som ønsker å handle på nett.

Åpner døren på kjøleskapet feil vei? Det kan du enkelt fikse selv.

Grunnen til at de til nå stort sett har valgt å legge ut bilder av kjøleskap med åpen dør, ligger i begrensningen i bildeformat.

- Når vi la ut bilde av utsiden, ble det bare en flate. Det er vanskelig å få frem dybde, farger og nyanser, og det så flatt ut. I den nye løsningen kan man zoome i bildet, se ordentlig på hvordan f. eks. stålet ser ut, sier Indreshøvde.

«Det skal bli mye bedre for nettkunden med den nye løsningen.Åshild Indreshøvde, informasjonssjef i Elkjøp»


Det tar nok imidlertid litt tid før alle produktene er utstyrt med flere bilder. Her har både Elkjøp og leverandørene en jobb å gjøre. Bildene må skaffes til veie, og legges inn.

- Dette er heldigvis en historisk problemstilling, avslutter Indreshøvde, og legger til: Så snart vi får alle bildene på plass.

Sikker på at du vil ha kjøleskap? Flere produsenter tilbyr nå praktiske kjøleskuffer