Alt i legorommet er spesiallaget, og inspirasjonen er overtydelig. Foto: Neslihan Pekcan
Alt i legorommet er spesiallaget, og inspirasjonen er overtydelig. Foto: Neslihan PekcanVis mer

Hvordan bruke legoklosser på nye måter?

Perfekt design for barnerommet? Men smart også andre steder.

Legodilla kan vare lenge, og bruker du Lego som tema på barnerommet er det kanskje lov å håpe at også temaet består noen års vokse-test.

Kan du male barnerommet?

Dette barnerommet så vi først hos Mammanett. Det er designet av av tyrkiske Neslihan Pekcan i PebbleDesign, og er i utgangspunktet holdt i hvitt. Likevel er det barnevennlig fargesterkt med legolignende elementer i knallfarger, spesiallaget for rommet.

Oppslagstavlene er rett og slett Lego-brett, og skal vi gjette at de store "klossene" under skrivebordet for eksempel kan lagre legoklosser?  Foto: Neslihan Pekcan
Oppslagstavlene er rett og slett Lego-brett, og skal vi gjette at de store "klossene" under skrivebordet for eksempel kan lagre legoklosser? Foto: Neslihan Pekcan Vis mer
Nøkkelringer i Lego, og en plate på veggen? Praktisk og artig gjenbruk, som holder orden på nøklene? Her en variant til 31 kroner fra SuperSim på Epla.no, men neppe noen heksekunst å lage selv. Foto: SuperSim/Epla.no
Nøkkelringer i Lego, og en plate på veggen? Praktisk og artig gjenbruk, som holder orden på nøklene? Her en variant til 31 kroner fra SuperSim på Epla.no, men neppe noen heksekunst å lage selv. Foto: SuperSim/Epla.no Vis mer


Disse elementene fungerer som både skuffer, puter og dekorasjoner. Noe å la seg inspirere av for den fingernemme.

Små lego-hacks

Lett å kopiere er blant annet oppslagstavlene i Lego. Her har de også bygget en penneholder av legoklosser, og det er ikke vanskelig å forestille seg andre praktiske og morsomme bruksområder:

  • Du kan be småprinser og -prinsesser bygge sitt eget smykkeskrin eller skattekister.
  • Små hyller pålimt legoplater kan brukes til å stille ut småfigurer. Her ser du en annen løsning.
  • Fest en plate på veggen som nøkkeltavle, og bruk mindre biter til feste for nøkkelringer som du henger opp på nøkkeltavlen.
  • Kjøleskapmagneter av legoklosser? Jepp, det går an - se bare her.
  • Noen har også tatt seg tid til å bygge lampefoter i lego.
Men Lego er ikke bare forbeholdt barna. Flere av ideene kan selvsagt overføres til voksentilværelsen om du er av det lekne slaget. Kanskje tør du la deg inspirere av det irske reklamebyrået som fikk bygget sitt møtebord i Lego?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Legger du bilnøkkelen i gangen? Det kan være gode grunner til å finne et annet sted

Flere ideer til småtassene?

Er ikke plastbiter og knallfarger din greie kan du likevel få inspirasjon til blant annet hemmelige agent-rom, festninger og klatrerom hos Mammanett, som har publisert en større samling spennende barnerom fra rundt om i verden.

Se også rommet selv Kaptein Sabeltann ville blitt misunnelig på

Mer Lego?