Hvor rik er du blitt?

Stig Martin Solberg har spart 348 kroner i døgnet, siden han kjøpte bolig. Men hva med deg? Prøv vår nye kalkulator, og finn ut!

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Er du håpløs på sparefronten, og synes at enhver regning kommer som en stor overraskelse? Ta det helt med ro, du er ikke alene.

Selv om det kan virke lite fristende å ta opp boliglån, kan det faktisk vise seg å være den smarteste investeringen du noen gang har gjort.

Tvungen sparing i praksis

Stig Martin Solberg Informasjonskonsulent hos Braathens
Stig Martin Solberg Informasjonskonsulent hos Braathens Vis mer

- Jeg kjøpte leiligheten for 3 ½ år siden, og betalte 390.000 kroner. Etter å ha lagt
leiligheten ut for salg, er høyeste bud hittil på 835.000 kroner. I praksis vil det si at jeg har ”tjent” 348 kroner hver eneste dag jeg har eid leiligheten, sier Stig Martin Solberg.

- I tillegg til å betale ned på mitt eget lån, har jeg som eier nytt godt av den kraftige prisøkningen i boligmarkedet. Verdistigningen, som for meg utgjør 445.000 skattefrie kroner, har gjort at det å ta opp boliglån har vært en genial form for tvungen sparing.

- På grunn av toppskatten, tilsvarer faktisk min skattefrie gevinst på 348 kroner dagen, en ekstrainntekt på nærmere 700 kroner per dag. Det er en ekstrainntekt som ellers er uoppnåelig, i hvert fall for de aller fleste av oss, avslutter Stig Martin Solberg.

Men hvor stor er din gevinst? Boliggevinstkalkulatoren finner du her, eller ved å trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leie eller eie?

Med dagens boligpriser virker det ofte som en håpløs oppgave å komme inn på boligmarkedet. Resultatet er at mange faller for fristelsen til å leie i stedet.

Resultatet er at mange betaler blodpris på nedslitte leiligheter, som ligger i populære strøk.

Men for de fleste leietagere er det faktisk mulig å kjøpe seg egen leilighet, betjene et boliglån, og betale omtrent det samme i månedlige beløp.

Den eneste forskjellen er selvsagt at denne gangen går pengene til deg, i stedet for til utleier.

Og hvorfor skal du gi utleieren hele gevinsten?

Prøv vår Leie eller Eie kalkulator, og bli overbevist.

Husk også at du finner det beste boliglånet i DinSides
Boliglånskalkulator.