Hvilken tjeneste bør du velge?

Vi har sett nærmere på de forskjellige streamingtjenestene.

Det er ikke nødvendigvis enkelt å velge rett streamingtjeneste. Vi forsøker å gjøre det <em>litt</em> enklere for deg. Foto: Colourbox/Gaute Beckett Holmslet/Produsentene
Det er ikke nødvendigvis enkelt å velge rett streamingtjeneste. Vi forsøker å gjøre det litt enklere for deg. Foto: Colourbox/Gaute Beckett Holmslet/Produsentene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EDIT: Siden 2013 har mye skjedd. Her finner du en oppdatert oversikt fra januar 2017

Det er ikke lenge siden vi bare kunne drømme om lovlig tilgang til gode streamingtjenester. Nå er problemstillingen omvendt, og med så mange alternativer blir spørsmålet:

Hvilken av de abonnementsbaserte tjenestene bør du velge?

Vi ser blant annet på pris, hva du får og hvor du får det, og til slutt vil vi forsøke å komme med en konklusjon når det gjelder hvilken tjeneste som vil passe for deg.

Netflix

Den kanskje mest kjente leverandøren av streamingtjenester og den første internasjonale aktøren som kom til Norge.

Det er også den aktøren som er tilgjengelig på flest enheter i skrivende stund.

 Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer • Film: Netflix har et stort utvalg filmer. Det er imidlertid verdt å merke seg at en rekke av disse er "fyllfilmer" - billige b-filmer som skal få utvalget til å virke større.

  Når det er sagt kan du finne mange godbiter her, blant annet Christopher Nolans Memento, den politiske satiren In The Loop og klassikere som A Clockwork Orange og The Godfather.

  Netflix er også svært gode på stand-up, så liker du å le kan du oppdage mange komikere "live" på scenen.

 • Serier: Netflix har et stort antall serier i sin portefølje, men komplette serier med samtlige sesonger er vanskeligere å finne.

  For eksempel får du kun de tre første sesongene av Breaking Bad (det finnes fem sesonger), og de fire første sesongene av Dexter (inne i sin åttende sesong nå).

  Netflix legger ikke til enkeltepisoder etter hvert som de kommer ut, kun komplette sesonger.

 • Hva får du i tillegg?: Elsk det eller hat det, men Netflix har algoritmer som gir deg anbefalinger ut fra hva du har sett før og hvor godt du oppgir at du har likt det.

  I disse dager lanseres også brukerprofiler, noe som skal gjøre det enda lettere å få gode forslag.

  Vi synes også det er et pluss at man kan søke opp filmer på skuespiller eller regissør. Det er tross alt ikke alltid man husker hva filmen heter.

 • Hvor får du det?: Som sagt er Netflix den aktøren som er tilgjengelig på flest enheter i skrivende stund. Netflix er tilgjengelig på datamaskin, iPad, iPhone, Android-enheter, Apple TV, PS3, Wii, PS Vita, Xbox 360, en rekke Blu-ray-spillere og TV-er, samt en hel haug andre enheter.

  Netflix har også AirPlay-funksjonalitet.

 • Eksklusivt innhold: Netflix produserer egne serier som du kun kan streame hos Netflix, som House of Cards, Hemlock Grove og Orange Is the New Black.
 • For barna: Netflix har en egen kategori for barn. Innstillinger for foreldrekontroll.

Pris: For 79 kr/mnd har du full tilgang og kan streame til to enheter samtidig. Betaler du 119 kr/mnd kan du streame til ytterligere to enheter samtidig.

Bindingstid: Nei, abonnementet kan avsluttes når som helst. Ingen oppsigelsestid, men Netflix betaler ikke tilbake påbegynte måneder.

HBO Nordic

HBO startet som kabel-TV-kanal og begynte å produsere egne filmer og serier på 80-tallet. De står bak populære serier som Game of Thrones, True Blood og Girls.

(Fun fact: HBO var medprodusenter på Fraggle Rock, bedre kjent i Norge som Fragglene.)

HBO Nordic har fått mye kritikk siden lanseringen, men nå tar selskapet grep. Foto: HBO Nordic
HBO Nordic har fått mye kritikk siden lanseringen, men nå tar selskapet grep. Foto: HBO Nordic Vis mer • Film: HBO Nordics liste over filmer er enkel å få oversikt over, mest fordi den er veldig kort. Foreløpig er det få filmer tilgjengelig, men så har de også færre "fyllfilmer".

  Blant høydepunktene kan vi nevne E.T., Fargo og den klassiske Woody Allen-filmen Manhattan.

 • Serier: Det HBO Nordic mangler på filmdelen, tar de igjen på seriedelen. Her finner du nevnte Game of Thrones, men du finner også Vikings, mesterverket Band of Brothers og Entourage.

  De egenproduserte seriene er fullstendige (tilgang til alle sesongene) og nye episoder legges til etter hvert som de vises i USA. Andre serier varierer, og en del har bare noen få sesonger.

 • Hva får du i tillegg?: Foreløpig tilbyr HBO Nordic få ekstrafunksjoner.
 • Hvor får du det?: HBO Nordic er tilgjengelig på datamaskin, nettbrett og mobiltelefoner med iOS eller Android, nyere TV-er fra Samsung og... ja, det var det.

  Ifølge et facebook-innlegg fra HBO Nordic er imidlertid både Xbox-app, PS3-app og Apple TV-app på vei, men det har de altså sagt lenge. En oppdatering av iOS-appen skal også være "i siste fase", skrev HBO Nordic i innlegget som er datert 6. juni i år.

  Denne oppdateringen lover også å gi AirPlay-funksjonalitet, som altså foreløpig ikke finnes.

 • Eksklusivt innhold: Flere av seriene tilbys ikke hos andre streamingleverandører, og unntakene tilbys da med færre sesonger.
 • For barna: Ikke noe særlig, men i familiekategorien (film) kan du nok finne noe barnevennlig.

Pris: 129 kr/mnd eller 79 kr/mnd ved 12 måneders bindingstid.

Bindingstid: Valgfritt. Merk at det kan bli dyrt å bryte bindingstiden. For abonnement uten bindingstid er det ingen oppsigelsestid, men HBO Nordic betaler ikke tilbake påbegynte måneder.

Viaplay

Viaplay er skandinavisk og er, som navnet avslører, tett knyttet til Viasat. Viaplay gir deg tilgang til TV-innhold, filmer og sportsbegivenheter, avhengig av hvilket abonnement du velger.

 Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer • Film: På Viaplay virker det som de konsentrerer seg mest om de store filmene, såkalte blockbusters. De har også et godt utvalg smalere filmer, men forvent å se filmer som The Avengers, The Amazing Spiderman og Men in Black 3. Samtidig kan du snuble over godbiter som franske Intouchables og La Haine.
 • Serier: Her får du sånn cirka hele TV3s bibliotek, med serier som Paradise Hotel, Hele Norge Baker og andre varianter. I tillegg er det et vell av andre serier, men heller få av de kritikerroste variantene. Ligger du på sofaen og ønsker litt lettbent underholdning burde du ha mange timer TV-titting foran deg.
 • Hva får du i tillegg?: Viaplay er eneste leverandør som tilbyr deg offlinetitting. Har du en mobil enhet, for eksempel en iPad, kan du laste ned filmer midlertidig og se dem senere. Svært praktisk hvis du skal utenlands og vil ha litt underholdning på reisen.

  I tillegg er det mulig å betale mer, og få sport i tillegg. Champions League-fotball, tennis og golf kan kanskje være tungen på vektskålen for mange.

  De har også en egen seksjon for leiefilmer, og her er det for det meste snakk om nyere filmer, som Django Unchained og A Good Day to Die Hard.

  Du kan også søke opp filmer basert på skuespiller eller regissør.

 • Hvor får du det?: Datamaskin, iOS, Android, PS3 og Xbox 360, i tillegg til smart-TV-er fra flere produsenter. Har du parabol fra Viasat kan du også få Viaplay rett på mottakerboksen.
 • Eksklusivt innhold: Ønsker du å streame Paradise Hotel, Robinsonekspedisjonen eller Jersey Shore er det Viaplay du må ha.
 • For barna: I likhet med Netflix har også Viaplay en egen kategori for barn. Innstillinger for foreldrekontroll.

Pris: 49 kr/mnd for TV, 79 kr/mnd for TV+film, 199 kr/mnd for TV+film+sport.

Bindingstid: Nei, men Viaplay betaler ikke tilbake påbegynte måneder.

Comoyo

Norsk streamingtjeneste fra Telenor. Comoyo samarbeider tett med C More, og får både filmer og serier gjennom avtaler med dem, i tillegg til titler de får tilgang til gjennom egne avtaler.

Comoyo lanserte ganske nylig sin tjeneste og er litt "under utvikling".

OPPDATERT: Comoyo legges ned fra og med 1. november 2013.

Comoyo View fikk et kort liv. Fra 1. november er det slutt fra den Telenor-eide streamingtjenesten. Foto: Comoyo
Comoyo View fikk et kort liv. Fra 1. november er det slutt fra den Telenor-eide streamingtjenesten. Foto: Comoyo Vis mer • Film: Her er det noen få nyere kvalitetsfilmer og en hel drøss eldre filmer av ymse kvaliteter. Oppturer: Drive, Sin City og Shame
 • Serier: Gjennom avtalen med C More har Comoyo tilgang til serier som Dexter, Game of Thrones og True Blood. Du får tilgang til siste sesong og nye episoder etter hvert som de kommer ut.
 • Hva får du i tillegg?: Comoyo har foreløpig ikke algoritmer som forslår filmer, men en egen redaksjon som setter opp aktuelle kategorier fortløpende. I skrivende stund finner vi for eksempel kategoriene Ørten bryllup og én gravferd og Sommer og sol.
 • Hvor får du det?: Comoyo er som sagt under utvikling, men allerede nå er det mulig å benytte seg av tjenesten på iPad, i tillegg til datamaskin. Fra tirsdag 13. august blir tjenesten tilgjengelig på Xbox 360 (krever gullmedlemskap).

  Selskapet lovet før sommeren at apper til iPhone og Android-mobiler skulle komme i løpet av sommeren, og også Android- og Windows-nettbrett, samt Samsung og LGs TV-er skulle få sine apper før sommeren var over. Foreløpig har ikke dette skjedd.

 • Eksklusivt innhold: Ikke noe spesielt. Søkefeltet er også begrenset til kun filmtittel.
 • For barna: Comoyo har en egen kategori for barn. Det er foreløpig ikke innstillinger for foreldrekontroll.

Pris: 99 kr/mnd løpende abonnement.

Bindingstid: Nei, og heller ikke oppsigelsestid. Comoyo betaler ikke tilbake påbegynte måneder.

Filmnet

Drar du kjensel på navnet? Filmnet er en streamingtjeneste som driftes av Cmore, som tidligere het Canal+, som før det het... Du gjettet det - Filmnet.

Filmnet er i bunn og grunn C More sine filmer på nett, i tillegg til at du kan følge kanalenes sendeskjema om du ønsker det. Med Filmnet-abonnement får du nemlig tilgang på samtlige filmkanaler over nett.

 Foto: Filmnet
Foto: Filmnet Vis mer • Filmer: I stor grad det samme utvalget som hos Comoyo, ettersom de henter filmer fra samme sted.
 • Serier: C More sender for eksempel Game of Thrones og Dexter, så da får du dem også på Filmnet. Det samme gjelder de andre seriene. Oppdateres med nye episoder etter hvert som de kommer ut.
 • Hva får du i tillegg?: Det som skiller Filmnet litt fra de andre tilbyderne er at Filmnet er bygget litt etter Spotify og Wimps lest. Du kan nemlig opprette egne spillelister og "følge" serier, i tillegg til at du får tilgang til redaksjonelle spillelister.

  Som nevnt har du også tilgang på selve kanalene til C More, om du skulle ønske å følge sendeskjemaet.

  Du kan også gjøre et filmsøk basert på skuespillerens navn, som hos Netflix og Viaplay.

 • Hvor får du det?: På datamaskin og iPad. Om kort tid blir tjenesten tilgjengelig for Android mediebrett, i tillegg til at flere plattformer og funksjoner er under utvikling, skriver Filmnet på sine nettsider.
 • Eksklusivt innhold: Du får tilgang til C More sitt bibliotek.
 • For barna: Filmnet har en egen kategori for barn.

Pris: 129 kr/mnd løpende abonnement. 99 kr/mnd for Coop-medlemmer (får 30 kr/mnd i medlemsbonus over sitt fordelsregnskap).

Bindingstid: Nei, men oppsigelse skjer via e-post eller telefon, noe som er litt kronglete etter vår mening.

Her er våre forslag

For å gi et lite inntrykk av hva som kan passe for deg har vil laget noen "kategorier". Dette er ingen fasit, men våre tanker om hva som kan passe for hvem.

Småbarnsfamilien: Netflix eller Viaplay er beste valget for dere. Begge har et godt utvalg barnevennlige filmer, og begge har innstillinger for foreldrekontroll.

Skal vi velge én må det bli Viaplay. Muligheten til å laste ned filmer midlertidig for så å se dem på bilferien til Danmark eller flyet til Spania er tungen på vektskålen. I tillegg får du sport om du betaler litt mer. Kort sagt en god deal.

Alt-eteren: Dette er deg som bare trenger en film en gang i blant, og det er ikke så farlig hvilken. Samtidig vil du jo ha tilgang til noen kvalitetsfilmer.

Netflix har mange filmer, kan ses på mange plattformer og det koster deg ikke skjorta. I tillegg er du helt fri for bindingstid og kan avslutte når du vil.

Connoisseuren: Ingen av tjenestene vi har sett på har utelukkende kritikerroste kvalitetsfilmer. Nærmest kommer Netflix og Viaplay. Men er du virkelig glad i film og serier velger du Netflix, og får med det tilgang til egenproduserte kvalitetsserier som for eksempel House of Cards.

Vil du ha enda flere kvalitetsserier slenger du på et HBO Nordic-abonnement.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!