Hvilken snøfreser bør du velge?

Du bør bestemme deg snart, dersom du ønsker motorisert hjelp til snømåkingen i vinter.

Ønsker du motordrevet hjelp til å bli kvitt snøen i vinter, bør du nok ikke vente alt for lenge. Du er nemlig ikke den eneste.  Foto: Finn.no
Ønsker du motordrevet hjelp til å bli kvitt snøen i vinter, bør du nok ikke vente alt for lenge. Du er nemlig ikke den eneste. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som ikke orker nok en lang vinter med manuell snømåking? Da bør du nok ikke vente for lenge.

"Snøfreser" er det mest brukte søkeordet på Finn.no akkurat nå.

– Vi har registrert over 213.455 søk hittil i november, men folk begynte faktisk å lete etter snøfresere allerede i august, sier Ole Ullereng, administrerende direktør i Finn torget, i en pressemelding.

Og det er ikke nok med det. Det er registrert over 40.000 søk på kortversjonen "snøfres".

Smart: Avalanche! DriftBuster gjør måking av taket til en lek

Bekymret for snøen

Søken etter hjelp til snømåking er ikke unikt for i år, til tross for at vi hadde en særs lang, kald og snørik vinter i fjor.

Manuell snømåking er tungt, og sliter på rygg, skuldre og armer. Foto: Finn.no
Manuell snømåking er tungt, og sliter på rygg, skuldre og armer. Foto: Finn.no Vis mer


– Det er tydelig at folk har dårlige minner fra manuell snømåking, og at de til og med tenker på dette om sommeren. Bare i august var ”snøfreser” på 25. plass over de mest brukte søkeordene, med 84.212 sidevisninger, sier Ullereng.

Han peker på at det er kostbart å kjøpe helt ny snøfreser, slik at det er penger å spare på å handle brukt og sammenligne priser på nettet.

– Finanskrisen er dessuten over. Mange er blitt tryggere på sin egen økonomi, og unner seg litt hverdagsluksus, mener han.

Tomt for kampanjevarer? Jernias snøfreser solgte ut på rekordtid, men kjeden ryddet opp for skuffet kunde

– Ekstrem pågang

Daglig leder i Stiga, som er leverandør av snøfresere, forteller at han aldri har opplevd en så stor etterspørsel.

– Det er ekstremt i år. I løpet av mine ti år i Stiga har jeg aldri sett noe lignende. Forespørslene kommer lenge før snøen. Vi har aldri solgt så mange snøfresere så tidlig før. Det kan ha sammenheng med at vi har hatt to snørike vintre, og at forhandlere har vært utsolgt. Derfor er folk føre var, sier Christian Brenne.

Flere modeller er utsolgt, men alt håp er imidlertid ikke ute.

– Noen modeller har vi flere igjen av. I butikkene er det også muligheter, men det kan lønne seg å være rask på labben, sier Brenne.

Det er ikke bare snøfreserkjøpet du bør få unna relativt kjapt: - Nå haster det å kjøpe ved

Hvilken bør du velge?

Snømåking:

Hvordan måker du snøen? (Avsluttet)
Snøfreser(47%) 516
Bruker snøskuffe(43%) 472
Jeg måker ikke ...(6%) 63
Jeg hyrer inn hjelp(5%) 57
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I hovedsak er det to typer snøfresere: Elektriske og bensindrevne. Men det er selvfølgelig store forskjeller innad i gruppene. Elektriske snøfresere passer best til dem som ikke har så store arealer som skal måkes. De har den fordelen at de alltid starter, og de er lette å håndtere. Det finnes også mindre varianter, som nærmest er som snøskuffer å regne. Prisen på de elektriske snøfreserne starter på rundt tusenlappen for de aller minste, til rundt 4-5.000 kroner for de største.

Bensindrevne snøfresere er hakket tyngre å håndtere, ihvertfall om du går for de enkleste modellene. Fordelen er at du slipper å forholde deg til ledninger. Har du store områder som skal måkes, kan det lønne seg å gå for en mer avansert variant, med drift på hjul og flere gir. Prisen på bensindrevne snøfresere starter på rundt 6-7.000 kroner for de enkleste, og fra rundt 11-12.000 på større modellene.

Les mer: Se hvilken snøfreser du bør velge

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer