Hvilken robotgressklipper er best?

Kun halvparten av robotgressklipperne klipper som de skal, viser en ny tysk stortest.

<b>BEST I TEST:</b> Husqvarna Automower 320 utropes til bestevalg, blant åtte robotgressklippere i test. Foto: HUSQVARNA
BEST I TEST: Husqvarna Automower 320 utropes til bestevalg, blant åtte robotgressklippere i test. Foto: HUSQVARNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robotgressklippere kan gjøre hagearbeidet ditt lettere. I hvert fall om de fungerer som de skal, og du slipper å løpe rundt å jakte på en robotgressklipper som har rømt.

Det tyske laboratoriet SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH, har testet åtte robotgressklippere som alle finnes på det norske markedet, og testen avslører at det er store forskjeller.

Og ja, den ene klipperen stikker faktisk av til naboen under testen! Kanskje fint for naboen, men ikke så fint for deg.

Du kan lese hele testen og se alle testresultatene, hos svenske Testfakta (klikk her for å komme til Testfaktas nettside)

Les saken og se video: Sjekk ut den feteste gressklipperen vi noensinne har sett, med 23 hestekrefter og fjernstyring!

Disse er best og verst

Det tyske laboratoriet har sett på alt fra installering og håndterbarhet, sikkerhet, håndtering av hinder og driftsforstyrrelser, til lydnivå og klippeprestasjon.

 • Best i test er Husqvarna Automower 320, fulgt av Honda Miimo 520.

 • Testtapere er Stiga Autoclip 328 S og Al-ko Robolinho 3000.
 • Med i testen er også disse: Bosch Indego 1000 Connect, Robomow RS622 GSM, Viking MI 632 og Worx WG 792 E.

  Les også: Styr gressklipperen med mobilen

  Her er noen av funnene i testen

 • Bare halvparten greide å utføre den klippejobben de lover. De andre måtte programmeres til et større areal, og i ytterste konsekvens til lenger klippetid.
 • Flere av maskinene kan kun klippe når det var tørt i gresset, ellers pakket det seg under klipperen.
 • Lenger klippetyd betyr mindre tid for deg å være i hagen - ettersom du ikke skal oppholde deg hagen mens den klipper.
 • En av testtaperne (Al-ko), greide ikke engang å levere et godkjent klipperesultat, selv om den klippet åtte timer i strekk, fem dager i uken.
 • Kan hende du må kjøpe en klipper som lover mye større areale enn det du egentlig trenger, fordi mange ikke greier å prestere det de lover
 • Pass på sikkerheten: Stiga har for liten avstand mellom kanten og knivene, slik at det er en risiko for å skade fingre og tær. Al-ko stopper ikke klippeaggregatet som det skal om du løfter den opp - med fare for å skade deg.
 • Al-ko og Stiga er også dårligst på å takle hinder: De kjører på og velter en plaststol under testen - som de etterhvert også kjører i stykker.
 • Worx-klipperen stakk av inn på naboplenen under testen. Greit der, men kanskje ikke like greit om den stikker av i veibanen.
 • Les også: Slik velger du riktig gressklipper

  Husk vedlikehold!

  Uansett hvilken gressklipper du har, er vedlikehold viktig. Alle gressklippere bør rengjøres etter bruk, og ikke minst før de settes bort for sesongen. Og husk å kontrollere at den er skrudd av, før du renser den.

  Se over knivene, at de ikke har fått skader, og på bensindrevne gressklippere bør du skifte olje hvert år.

  Det kan også være gunstig å levere gressklipperen til service i ny og ne for å forlenge levetiden, men det kommer også an på hvor hendig du selv er.