Hvilken har best bilde?

På dette punktet er ingen av TVene feilfrie, men jobber du litt med dem får du heldigvis lønn for strevet.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi kan like godt presisere det med en gang: I denne prisklassen får du ikke den beste billedkvaliteten, og sammenlignet med vår favoritt i LCD-klassen, Philips 32” med ambilight er forskjellene store.

Likevel – tar du deg tid til å stille inn TVene blir dette helt greit.

Ved TV-signaler

Sagem ved TV-signaler: ETTER kalibrering.
Sagem ved TV-signaler: ETTER kalibrering. Vis merSom vanlig sto kontrasten og fargenivået alt for høyt på begge modellene da vi pakket dem opp. Dette gjør kanskje nytten som blikkfang i et butikklokale, men så direkte glorete og utflytende ut i vår stue. Skjegget til Gimli i Ringenes Herre-trilogien var for eksempel ikke rødlig, men hadde et helt unaturlig grønnskjær over seg. Etter å ha dempet disse to parameterne ble det heldigvis langt mer behagelig å se på begge modellene.

Som vanlig på LCD-TVer blir imidlertid ikke sort helt sort, og heller ikke detaljnivået i mørke partier imponerer. (For å presisere litt: Du kan stille inn TVen for å få bedre sortnivå, men jo sortere det blir, jo færre detaljer får TVene med seg.) Dette er imidlertid noe vi kjenner igjen fra langt dyrere LCD-modeller.

Et kanskje enda mer irriterende trekk på tidligere billigmodeller har vært tendenser til hakkete bilde. Ved TV-signaler har dette vært spesielt lett å avsløre når det har kommet vertikale og horisontale rulletekster. Det var derfor godt å se at ingen av testmodellene var nevneverdig plaget med dette. Selv om ingen av disse modellene er på linje med en god billedrørsmodell eller en dyrere LCD/plasma av samme årgang, må vi innrømme at vi ble positivt overrasket. Ut fra prisen er dette fullt ut akseptabelt.

Bildemessig så WooYoung-modellen desidert best ut når vi pakket den opp fra esken. Sagemen hadde til gjengjeld desidert mest utbytte av bildejusteringen, og endte faktisk opp med et litt bedre detaljnivå til slutt. Vi noterer derfor uavgjort på dette punktet.

Best på TV-kvalitet: 2 WooYoung – 2 Sagem.

Bildekvalitet ved DVD & Xbox

Det er ekstremt viktig å stille inn disse TVene nøye
Det er ekstremt viktig å stille inn disse TVene nøye Vis mer


Vi koblet til DVD-spillere via både scart og komponentkabler, og som forventet foretrakk vi bildet via komponentkablene og med DVD-spilleren satt i progressiv scan-modus. Stikkordet er økt detaljgrad.

Også her var førsteinntrykket at DVD-menyene så hakket bedre ut på WooYoungen. Dessverre hadde koreaneren noe mer hakking i bildet enn Sagemen, og dette gjaldt spesielt ved heftige actionsekvenser og panoreringer i bildet.

Også detaljnivået ved DVD-avspilling var best på Sagem-modellen, og dette gjaldt uansett om vi brukte vår rene DVD-spiller fra Cambridge eller vår DVD-opptaker Sony RDR-HX910. Står man nærme TVene var faktisk forskjellene langt tydeligere i Sagemens favør enn det var ved vanlig TV-titting. Vel plassert i sofaen blir riktignok ikke forskjellene så store, og i denne prisklassen er vi litt tilgivende.

Best på DVD-kvalitet: 2 WooYoung – 3 Sagem.

Perfekte til spillkonsoller

Xbox- eller andre konsoller, passer perfekt på disse TVene. Her på Sagem.
Xbox- eller andre konsoller, passer perfekt på disse TVene. Her på Sagem. Vis mer


Liker du konsollspill gjør forøvrig disse LCD-modellene en meget god jobb. Vi koblet til vår Xbox via scart-inngangen på begge modellene og hadde ingen problemer med å slå i hjel litt dødtid. Den kanskje største fordelen kontra plasma-TVene, er at du her slipper å tenke på innbrenningsproblematikken.

Best billedkvalitet totalt
2 WooYoung – 2,5 Sagem.

Trykk på lenkene under for å gå videre i testen:

Merk: Vi har fulgt malen for DinSides flatTV-tester, med ett unntak; Vi fikk nemlig ikke koblet TVene til PC.

Begge TVene har VGI og DVI-inngang.
Begge TVene har VGI og DVI-inngang. Vis mer


Erfaringsmessig er dette LCD-TVenes paradegren kontra konkurrentene i plasmaklassen. Og vi noterer at begge TVene har HDCP-kompatible DVI-innganger, 27-tommeren har en oppløsning på 1280/720, mens WooYoungen har en oppløsning på 1366/768.