Det trenger ikke å koste all verdens å pusse opp hjemme. Ved hjelp av noen spann med hvitmaling i ulike nyanser kommer du langt.  Mal tak, vegger og gulv, og frisk opp gamle møbler og loppemarkedsfunn med et par malingsstrøk. Foto: Illustrasjonsfoto
Det trenger ikke å koste all verdens å pusse opp hjemme. Ved hjelp av noen spann med hvitmaling i ulike nyanser kommer du langt. Mal tak, vegger og gulv, og frisk opp gamle møbler og loppemarkedsfunn med et par malingsstrøk. Foto: IllustrasjonsfotoVis mer

Hvem sa hvitt må være kjedelig?

Sprit opp interiøret med enkle grep.

Et lyst hjem oppleves som større og romsligere, og er enklere å møblere, og det finnes mange nyanser av hvitt som alle skaper ulike stemninger i et rom. Og det er ikke så mye som skal til for å gi interiøret et lite løft:

- Et nymalt tak gir hele rommet et løft og bidrar til et pent helhetsinntrykk. Bruk hvit helmatt maling, det gir en jevn lysspredning, sier Rune Ludvigsen fra Beckers.

Å male veggene er også relativt enkelt og raskt gjort. Etter få timer er malingen tørr, og veggene klare for strøk nummer to.

NB! Sjekk tørketid på malingspannet; men ikke glem at dersom det er kaldere enn det som står angitt, eller spesielt fuktig i luften, bør du påregne noe lenger tørketid.

Metalliske effekter gir litt ekstra liv til malte flater, slik som for eksempel denne speilrammen. Foto: Beckers
Metalliske effekter gir litt ekstra liv til malte flater, slik som for eksempel denne speilrammen. Foto: Beckers Vis mer


Små barn eller ofte fest? Da bør du sjekke ut denne malingen som kan vaskes

Fine effekter

Med utgangspunkt i et helhvitt interiør, kan du lett skape spennende kontraster med møbler og pyntegjenstander. Og du trenger ikke å kjøpe nytt for å fornye hjemmet. Gjenbruk er både miljøvennlig og økonomisk. Ta turen innom nærmeste bruktbutikk eller loppemarked og let frem en gammel stol, en fin liten kommode eller noen slitne rammer som lett lar seg forvandle til små skatter med et par malingsstrøk.

Det finnes tusenvis av farger å velge mellom når du skal male, men visste du at du også kan få maling med ulike effekter?

- Prøv metallmaling, så får du en gyllen glans som gir en fin kontrast til det hvite interiøret, sier Ludvigsen i Beckers. Metallmalingen fra Beckers kommer i gull og sølv, og kan brekkes i 19 andre glitrende farger.

Se også: Slik innreder du med grått

I videoen under viser svenske Mi Ridell og fargedesigner Tale Henningsen deg noen av de nye produktene som har kommet på markedet de siste årene. Blant annet de spennende malingene fra Nordsjö med små gummikuler i - så små at det ser ut som om du har blandet i sand.

This player requires Adobe Flash Player 10 or greater. Download here.

For more information on the video player provided on this site, visit Streamingbolaget.


Dette er den fjerde inspirasjonsvideoen i en serie på 12, produsert av Mediaplanet. Se de tre første episodene her:

Del I: Hvilken farge skal du velge?
Del II: Fargevalg til baderommet
Del III: Se hva du kan gjøre med tapetrestene