Hvem har Norges styggeste bad?

Endelig har tiden kommet til finalen i konkurransen om hvem som har Norges styggeste bad. Hvem får din stemme?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nemlig nå det gjelder.

I tre delfinaleheat har dere stemt frem deres favoritter. En jury, bestående av representanter for Litex og DinSides Boligredaksjon, har gitt to andre innsendere en gyllen billett til finalen, og her er vi. Fem verdige finalister, men bare én vinner. Hvem det er - bestemmer du.

Hvilket bad er din favoritt? Eller rettere sagt: Hvem har Norges styggeste bad?

Les alt om oppussing på DinSide Bolig

70.000 kroner

Tenk deg godt om før du stemmer på din favoritt, for vinneren får nemlig baderomsmaterialer til en verdi av hele 70.000 kroner.

Stem nå!

Hvilket bad er Norges styggeste? (Avsluttet)
1) Råttent 70-tallsmareritt(76%)
2) Muggbefengt 80-tallsbombe(15%)
5) Studentbad på bunnivå(4%)
3) Dusj med gjengrodd skitt(4%)
4) Råttent badegulv(1%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Litex våtromssystem gir vinneren - ja nettopp - Litex våtromssystem til hele badet, inkludert plater til innbygging av for eksempel badekar og vask, eller bygging av dusjnisje. Monteringstilbehør, membran og støpemasse er også inkludert. Verdi er cirka 40.000 kroner.

I tillegg får vinneren et gavekort på 10.000 kroner fra Fliskonsulenten, som har agentur på Villeroy og Boch i Norge, samt et gavekort fra Fjordbad, på massasjebadekar, med 10 års garanti, verdt 20.000 kroner.
Vinneren av baderomskonkurransen vil bli offentliggjort onsdag 3. oktober.

Her er de fem finalistene som kjemper om å bli kåret til Norges styggeste bad:

Finalist 1
Finalist 1 Vis mer


Råttent 70-tallsmareritt

Ja, hva skal vi si? Vinneren av den første delfinalen var soleklar. Badets eier skriver følgende i en e-post til DinSide:

Her er vårt lille bidrag til "Norges styggeste bad".

Huset vårt ble bygd i 1952, og siden da er det gjort lite eller ingenting med badet som måler 2,5 kvadratmeter. Det er vinylbelegg på gulvet, og tapet på veggen. Vinduet som er der kan ikke åpnes, og ventilen gir lite ventilasjon. Dermed er det mye fuktighet i rommet, noe som gir svært dårlig inneklima, med mugg og råte som følge.

Vi har tre små barn på fire, to og ett år, som skal stelles der. Eldstemann har fått astma, og minstemann er i ferd med å utvikle det samme. Derfor ønsker vi oss så veldig et nytt bad, først og fremst på grunn av astmaen. Samtidig hadde det også vært storartet med litt mer plass for to store og tre små.

Flere bilder

Finalist 2
Finalist 2 Vis mer


Muggbefengt 80-tallsbombe

Baderommet til vår andre finalist er holdt i 80-talls i farger, men standarden er nok ikke særlig mye bedre. Det er kusinen til baderommets eier som har sendt inn, og dette var hennes begrunnelse:

Sender her noen bilder av badet til mitt søskenbarn.

Vil melde henne på denne konkurransen, tvi-tvi.

Hun vet ikke om dette selv, men æ tror hun bli glad hvis hun vinner.

Hennes økonomi gjør at hun ikke har råd å gjøre noe med badet sitt. Dette er synd, siden hun er en person som hjelper alle andre når det er nødvendig, uten å tenke på seg selv. I tillegg til dette er vi bekymret fordi hun er mye syk. Muligens på grunn av muggsopp (trolig tilstede her). Det lukter ihvertfall veldig kraftig og spesielt. Det er også mye svarte sporer og flekker der det er fuktskader.

Flere bilder

Finalist 3
Finalist 3 Vis mer


Dusj med gjengrodd skitt

Den tredje finalisten vant delfinalen med god margin. Kanskje ikke så overraskende når du ser hvor ekkelt dette badet er.

Gulvet har en gyselig, knallorange farge, med brun skitt som omringer dusjsluket. I tillegg er veggen er brun og fuktskadet.

Det er nok ikke noe annet enn en totalrenovering som kan få dette badet til å skinne igjen. Bare hør hva badets eiere skrev til DinSide:

Her er det gamle badet vårt, fullt av mugg. Hjelper dessverre ikke hvor mye vi enn vasker det.

Flere bilder

image: Hvem har Norges styggeste bad?


Råttent badegulv

Her er første finalist som er plukket ut av fagjuryen. Badet tilhører to personer som sier de er kjempefrustrerte over badet sitt. Og det kan vi skjønne. Badekaret ser ut til å snart gå gjennom gulvet. I en e-post til DinSide skriver de to at badet deres må vå være det verste som finnes i Norge:

Hjelp !!

Hjelp, vi trenger hjelp nå. Dette må være Norges verste bad. Noe drastisk må skje. Kan ikke slippe folk inn på badet. Vannet lekker ned i kjelleren. Det lukter råttent.
Er vi ikke kvalifisert til å vinne denne konkurransen?

Flere bilder

Finalist 5
Finalist 5 Vis mer


Studentbad på bunnivå

Når du er student, er det kanskje ikke så viktig å leve i luksus. Men denne studenten har det virkelig ikke bra på badet. Aller verst er taket, som er så fullt av mugg og skitt, at det nesten er mer svart enn hvitt. Hør hva den stakkars baderomseieren har å si om badet sitt:

"Alle andre" har så flotte bad... Jeg lukker igjen døren. Jeg fikk nye baderomsmøbler i gave for fem år siden, som fortsatt ligger nedpakket. Badekaret mitt har jeg prøvd å skrubbe så godt det går og dermed er porselenet nedslitt.Drømmen er et moderne badekar.

En liten ansiktsløftning på badet mitt hadde forandret mye. Men det er kanskje en Ekstrem Oppussing som trenges.

Hvorfor har jeg ikke gjort dette selv? Voksen student uten de største midler, da stopper det seg når det gjelder bad. For her trengs større investeringer enn studentlønn.

Flere bilder

Mer fra Bolig: