Hva smaker kiwano?

«Hornagurken» ser rarere ut enn den smaker.

Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vet ikke helt hva den lukter, jeg. Agurk, kanskje?

Dagbladets matjournalist Merethe Hommelsgård lukter på en kiwano, også kalt melano, pepano, hornmelon, hornagurk og afrikas agurk. Så Hommelsgård er inne på noe; kiwano er i agurkfamilien.

Og jada, jada: Kall gjerne denne artikkelen for agurknytt. Men har du sett en kiwano på butikken har du sikkert lurt på hvordan den smaker. For frukten ser vanvittig merkelig ut; ifølge Bama er den derfor også brukt i mange science-fiction-filmer.

- Den smaker som en agurk med banansmak, konkluderer Hommelsgård etter å ha tatt en skje.

Dinside-redaksjonen er ikke like entusiastiske, og kaller det en «kjip agurk». Se hvordan den slimete frukten faller i smak i videoen over!

LES OGSÅ: Smart triks når du vil tine reker i en fei

MERKELIG: Kiwano ser ut som noe fra en science-fiction-film. Smaken er ikke like spennende, synes våre testere. Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX
MERKELIG: Kiwano ser ut som noe fra en science-fiction-film. Smaken er ikke like spennende, synes våre testere. Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX Vis mer


Beskrivelse fra frukt.no:

«Kiwano er en frukt som er i slekt både med agurk og melon, og har sin opprinnelse i Afrika. Den har vært kjent i Afrika i hundrevis av år, men er likevel en nyhet på markedet. Så sent som i 1980-årene bestemte en farmer i New Zealand seg for å satse på denne frukten og patenterte navnet Kiwano. Navnet er et registrert varemerke, men frukten produseres nå flere steder under andre navn, bl.a. Melano og Pepano.»

Bruksområde:
«Frukten kan skjæres opp på langs og man bruker skje for å få ut fruktkjøttet, eller man kan dele den i skiver og beholde det dekorative skallet på. Kiwano er ideell til å mikse i drinker og fruktbowler. Den kan blandes med annen frukt i for eksempel en eksotisk fruktsalat. Den milde smaken gjør at Kiwano også passer fint i rekecoctail eller kan røres inn i naturell yoghurt som et lite mellommåltid.»

Egenskaper:
«Kiwano er kalorifattig, rik på kalsium og magnesium og inneholde noe C-vitaminer. Egner seg fint som slankemat.»

Kvalitetskrav:
«Kiwano skal være hel og fast uten sprekker eller andre ytre skader. Frukten skal være jevnfarget guloransje uten brune eller mørke flekker.»

(Kilde: Frukt.no)

LES OGSÅ: Grille i sommer? Her finner du de beste for park og strand

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer