Et flyttebyrå kan også ta seg at utvask av boligen. Foto: tg
Et flyttebyrå kan også ta seg at utvask av boligen. Foto: tgVis mer

Hva koster det å flytte?

Hva koster det å flytte, og lønner det seg å gjøre alt selv?. DinSide har sett nærmere på saken. Det er mange ting å huske på når du skal flytte fra ett sted til ett annet.

Skal du flytte i forbindelse med studier eller jobb,må du huske nytt telefonnummer, omadressering av post, finne skoler til dine barn, flyttemelding til folkeregisteret og ikke minst bestilling av flyttebyrå. Spesielt hvis du skal flytte langt er det lureste du kan gjøre å engasjere et profesjonelt flyttebyrå. De har ekspertisen til å flytte vanskelige møbler som skap med glassdører, malerier, kunstgjenstander samt pianoer.

Flyttebyråpriser

- Vi flytter alt fra verdifulle malerier for Nasjonalgalleriet til enorme safer fra forsvaret, forteller Sigurd Winge-Thorbi, transportsjef hos Activ transport og flyttebyrå. - Også hos privatkunder er ingenting umulig å flytte, og i løpet av noen få timer har vi transportert alt du eier til ditt nye hjem. Det er stort sett personer over 25 år som bruker flyttebyrå når de skal flytte, forteller Winge-Thorbi. - Studenter går ofte sammen med sine venner og leier en varebil, og skal du bare flytte noen få ting er dette en grei løsning. Straks man begynner å snakke om flyttelass på 20 - 30 bokser, soverom, kjøkken og spisestuemøbler er det derimot hensiktsmessig å bruke et byrå.

Oslo - Trondheim

Bor du i Oslo og gir oss nøkkelen til din bolig om morgenen, er vi i Trondheim ved middagstider, forteller Winge-Thorbi. For en leilighet på 60 - 80 kvadratmeter må du regne med en totalflyttekostnad på 10 - 12000 kroner, mens 80 - 100 kvadratmeter gir 11 - 13000 på denne strekningen. Prisen kan avhenge av forhold som hvilken etasje leilighetene ligger i, hvor mange etasjer det er i rekkehuset/ villaen, og avstanden alt skal transporteres. Skal du bare flytte fra den ene enden av byen til den andre, blir prisene i eksempelet overfor halvert.

Totalløsning

De fleste flyttebyråer tilbyr totalløsninger. Det vil si at de pakker ned alt, vasker ut boligen din og pakker ut møbler og personlige eiendeler dersom du gir dem en tegning eller beskrivelse av hvor de skal stå. - De fleste av våre kunder liker faktisk å pakke ut selv etter å ha flyttet, ettersom de da kan finne på andre løsninger enn i den gamle boligen sin, forteller Winge-Thorbi. Skal du spare penger lønner det seg også å pakke ned så mye som mulig på forhånd, ettersom timeprisen for en pakker er på 250 kroner. Esker og annet pakkemateriell kan du som regel få gratis tilsendt fra flyttebyrået, men skal du flytte utenlands må møbler og kunst eksportpakkes. - Da bruker vi trebokser, ettersom flyttelasset skal fraktes over lengre avstander, ofte med båt eller tog, sier Winge-Thorbi.

Priser

Flyttebil med 2 mann p.r. Time kr.660,- inkl mva.
Flyttebil med 3 mann pr. Time kr.900,- inkl mva.
Flyttebil med 4 mann pr. Time kr.1150,-inkl mva.
Varebil med 1 mann pr. Time kr.300,- inkl mva.
Pakker/montør pr. Time kr.250,- inkl mva.
Renholder pr. Time kr.250,- inkl mva.

Det tar cirka 7 timer å flytte ut av et 3 etasjes rekkehus, med en bil & tre mann, og 4 - 5 timer ut av en 80 - 100 kvadratmeter stor leilighet med bil & to mann. I tillegg kommer hvor lang tid man bruker på avstanden som flyttelasset skal kjøres.

Flytting av piano

Inntil 2 etasjer totalt kr.1200,- +mva.
Inntil 4 etasjer totalt kr.1400,- +mva.
Inntil 6 etasjer totalt kr.1500,- +mva.
Inntil 8 etasjer totalt kr.1600,- +mva.
Tillegg for flytting mellom 20 og 30 km. kr.200,- +mva.
Tillegg for flytting mellom 30 og 50 km. kr.500,- +mva.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.