Hva har skjedd med Skandiakraft?

For Better Days skal gi miljøvennlig strøm til norske forbrukere. Det skjer ikke gratis.

<b>SKANDIAKRAFT?</b> Dette kommer opp på Skandiakrafts gamle nettsider.  Foto: Skandiakraft.no/fbd.no
SKANDIAKRAFT? Dette kommer opp på Skandiakrafts gamle nettsider. Foto: Skandiakraft.no/fbd.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømleverandøren Skandiakraft har solgt strøm til nordmenn til innkjøpspris, med noen kroner i påslag hver måned.

Nettsidene til Skandiakraft er imidlertid erstattet med informasjon om et splitter nytt strømselskap, For Better Days (FBD), eller miljøenergiselskap, som det nye selskapet gjerne vil omtales som.

For Better Days er en ny type norsk strømleverandør, som garanterer at de kun skal selge strøm som er produsert fra de reneste fornybare energikildene. I tillegg ønsker selskapet etter eget sigende å hjelpe folk å redusere strømforbruket uten at det går utover komforten.

Men for gamle Skandiakraftkunder kan det gå utover økonomien, om de ikke er oppmerksomme.

Øker prisene med 1.250 prosent

En av våre lesere er ikke spesielt fornøyd med byttet.

– Jeg har fått en mail av Skandiakraft om at de skal bytte navn til "For Better Days" og skal med dette overføre alle kundene til et nytt produkt som heter "Fornybar+". Det de ikke skriver i mailen er at dette produktet har mye høyere administrasjonsgebyr. Jeg har i dag Skandiakraft Prisgaranti som hadde 8 kroner i måneden i gebyr plus spotpris på strøm. Nå vil jeg bli overført til dette nye produktet som koster 100 kroner i måneden pluss spotpris. Det er jo i prinsippet en økning på 1.250 %, skriver han i en e-post til DinSide.

Eller i kroner og øre: Påslaget øker fra 96 til 1.200 kroner i året, altså med 1.104 kroner.

Vår leser har vært i kontakt med Skandikraft, som fortalte at de vil sende ut mer informasjon i forbindelse med overføringen til det nye produktet om et par måneder.

Les også: Smarte strømmålere kan kutte strømregningen

Sandro Parmeggiani, administrerende direktør i det nye selskapet, tror imidlertid ikke Skandiakraftkundene trenger å frykte høye regninger.

– Alle strømselskap har et påslag. Men det er en så forsvinnende liten del av strømregningen, at den nesten ikke er interessant som komponent, sier Parmeggiani til DinSide.

– Vi har en modell der vi handler til kostpris, med et påslag på 100 kroner i måneden. En annen måte å si det på er at det ikke koster mer enn 1.200 kroner å være med på den miljøbevegelsen vi kommer til å skape.

Han forklarer at det ikke vil skje noe med prisen før man faktisk blir overført til den nye avtalen, og dette ligger ennå et par måneder frem i tid.

– Da vil vi ta kontakt med ham, og så kan han velge om han vil bli For Better Days-kunde, eller bytte strømleverandør, sier Parmeggiano. – Vi tror dette kan være en bra deal for de kundene som er prisbevisste.

Betaler du for mye for strømmen? Finn ut med vår strømkalkulator

Vil hjelpe kundene å kutte forbruket

I tillegg til at FBD garanterer at strømmen kommer fra de reneste strømanleggene, med fornybar energi, ønsker selskapet også å hjelpe deg å kutte strømforbruket.

– Nordmenn bruker dobbelt så mye strøm som svenskene, uten at det er noen saklig grunn til det, bortsett fra at strøm har vært billig. Og alt fokus har vært på pris. Vi mener at det går an å leve ekstremt komfortabelt, samtidig som man kan kutte strømforbruket, bare man er bevisst på hva man bruker.

FBD vil gi kundene et verktøy som skal bidra til dette; et overvåkningssystem som man kan koble til sikrigsskapet.

– Dette er plug and play, og man vil kunne se strømforbruket enkelt, blant annet som en app på mobil eller iPad, sier Parmeggiani, og legger til: – Vår klare ambisjon er: bare ren energi, og bruke mindre av den.

Må du ha hodet i sikringsskapet for å holde øye med strømforbruket? Vi har testet Efergy Elite Energimåler