Fra 1996 til 2008 ble prisen på denne boligen mangedoblet.  Foto: Finn.no/DinSide
Fra 1996 til 2008 ble prisen på denne boligen mangedoblet. Foto: Finn.no/DinSideVis mer

Hva gikk boligen for sist?

Ny tjeneste fra Finn hjelper deg få finne ut hva boligen har blitt solgt for tidligere.

Enten du er på boligjakt, har kjøpt bolig, vurderer å selge ... Finn.nos eierskiftesøk skal hjelpe deg å få bedre oversikt over boligmarkedet der du bor. Eller et helt annet sted, for den saks skyld.

- Vi ønsker å være en tjeneste for alle som er interessert i eiendom, enten de skal kjøpe, selge eller eier. Og mener at eierskiftesøket kan være et supplement i forhold til å ta en beslutning enten det gjelder kjøp eller salg, sier produktansvarlig i Finn, Bård Baardseth, til DinSide.

Han presiserer at den nye tjenesten foreløpig er i en betaversjon. Dette vil si at tjenesten ikke er hundre prosent ferdig, men Finn har valgt å dele den med brukerne, og fortløpende vil jobbe for å utvikle og forbedre den.

- Vi lanserer nye tjenester hurtig, legger ut betaversjoner og bruker alle tilbakemeldinger vi får for å få det opp og stå ordentlig, sier Baardseth.

Hvor mye er boligen din verdt?

Finn ut med vår boligtakstkalkulator

Slik virker det:

Du kan søke på tidligere salgspriser for boliger. Og det er to innganger til eierskiftesøket. Er du på boligjakt har du kanskje oppdaget det ene allerede - du kan nemlig gå inn via boligannonsen for å se hva boligen tidligere har blitt solgt for. Du kan også gå direkte inn gjennom forsiden til Finn Eiendom, og gjøre et åpent søk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eierskiftehistorikken har to ulike søk: Adressesøk eller avansert søk.

Velger du adressesøket må du fylle ut fylke, kommune og gate. Du kan også spesifisere med gatenummer og eventuelt bokstav.

Avansert søk trenger ikke adresse, men her må du fylle ut fylke, kommune, gårdsnummer og bruksnummer. I tillegg kan du spesifisere med festenummer og seksjonsnummer.

Se nærmere på den nye tjenesten:

Eiersikftesøket finner du på forsiden til Finn Eiendom. Foto: Finn.no
Du kan også sjekke eierskiftehistorikk for en bolig direkte fra boligannonsen på Finn.no. Foto: Finn.no
Slik ser det ut, når du kommer inn på eierskiftesøket for en spesifikk bolig. Foto: Finn.no
Det enkle søket lar deg søke på historikk i hele gater, eventuelt begrenset til husnummer og bokstav. Foto: Finn.no
Her har vi søkt på en gate i Trondheim. Foto: Finn.no
Har du gårdsnr og bruksnr kan du bruke det avanserte søket. Foto: Finn.no


Virker det?

Her virker det (Tall indikerer antall treff av 5)
StedLeilighetTomannsbolig/
rekkehus
Enebolig
Oslo554
Trondheim545
Bergen000
Tromsø435
Stavanger455
Østfold533


Vi testet et utvalg eneboliger, blokkleiligheter og tomannsboliger som for tiden ligger ute for salg på Finn.no. Som du ser i tabellen til høyre, sjekket vi boliger i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Oslo og Østfold. Og våre stikkprøver viser at det er stor forskjell på hvor godt søket virker.

Det er imidlertid ikke alle boliger som vil være registrert i søket.

- Statistikken vi har omfatter bare selveierboliger. Borettslagsboliger og aksjeleiligheter er ikke med, og det vil heller ikke boliger som har blitt ekspropiert, gitt i gave et cetera være heller, sier Baardseth.

Dataene er kjøpt fra Norsk Eiendomsinfo, som henter informasjon fra Grunnboken.

Tilsvarende tjenester

Finns nye eierskiftehistorikk har sterke likhetstrekk med en rekke lokale "Eindomsbaser", og disse henter også informasjonen herfra. Informasjon om lokale eiendomsoverdragelser finnes på nettsidene til en rekke lokal- og regionsaviser, for eksempel Budstikka og RBnett, mens BT.no har lenge hatt en landsdekkende eiendomsbase.

Det som skiller Finns eiendomssøk positivt fra BTs tjeneste er at det er lett tilgjengelig når man trenger det - for eksempel i en boligkjøpssituasjon - og de har heller ingen tidsbegrensninger på dataene. BTs eiendomsbase har satset på statistikk fra 1989 til og med 2008.

Holde deg oppdatert på boligmarkedet? Se også Finn Labs tjeneste Eiendomspulsen.

Hvor er Friggs vei?

Det som skiller Finns eiendomssøk negativt fra BTs tjeneste er et fullstendig fravær av alle boligene vi sjekket i Bergen. Våre stikkprøver viser at søket virker ganske bra på det meste i Oslo, Tromsø, Stavanger og Østfold. Men i Bergen fikk vi ikke napp på en eneste av de 15 adressene vi sjekket.

Ta for eksempel Friggs vei i Fana, utenfor Bergen. Her får man en rekke hits med BTs eiendomssøk, men ikke et eneste treff gjennom Finn.

- Dette skal jeg notere meg og se nærmere på. Det skal ikke være noen grunn til at det ikke kommer opp hos oss, men vi er som sagt foreløpig kun på Beta-stadiet, sier Baardseth.

Oppdatering: I etterkant av vår henvendelse til Finn.no fant de ut at data fra Bergen ikke var lagt inn, men dette skal nå ordnes så fort som mulig.