Husverten fra helvete

Skjulte mikrofoner og kamera på bad, soverom og stuer. Er dette strategien fra verdens verste husvert?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 60 år gammel huseier er nå arrestert av tysk politi på grunn av sine noe eiendommelige installasjoner i to utleieleiligheter. I hele ti år har mannen spionert på leietakere i to leiligheter han eier i byen Ingolstadt. Det skriver Reuters.

Fem gode råd når du skal leie

Med kameraer og mikrofoner skjult på bad, soverom og stuer, har 60-åringen i et tiår kunnet følge med på, og lagre bevegelsene til minst syv kjente leietakere og deres gjester. Ned til minste og mest private detalj.

Den tyske mannens leieboere hadde god grunn til å være rasende. Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com
Den tyske mannens leieboere hadde god grunn til å være rasende. Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com Vis mer


Mannen ble avslørt etter at en av leietakerne sist uke oppdaget de skjulte apparatene under storrengjøring. Politiet mistenker ham for å ha hatt seksuelle motiver for spionasjen.

Sjefen ser livet ditt

Ikke alene

Dette er ikke første gang uheldige beboere har oppdaget uønsket overvåkning. Nylig ble en 38 år gammel mann dømt i Oslo Tingrett for å ha overvåket ekskjæresten sin i hennes leilighet.

Han installerte i hemmelighet tre kameraer i leiligheten hennes mens han fortsatt bodde der, blant annet i TVen på soverommet hennes. Gjennom disse fulgte mannen med på alt hun foretok seg i halvannet år etter at han selv var flyttet ut.

Dommen lød på 45 dagers fengsel, skrev Aftenposten forrige uke.

Tvilsomme tilbøyeligheter? Slik blir du spion ...

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!