Husleiehjelp for bergensere

I går åpnet Husleietvistutvalget nye kontorer i Bergen

Konflikter mellom utleier og leietaker kan ta på, og det kan være fint med hjelp og megling fra nøytral tredjepart.  Foto: Colourbox.com
Konflikter mellom utleier og leietaker kan ta på, og det kan være fint med hjelp og megling fra nøytral tredjepart. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter den vellykkete prøveordningen i Oslo og Akershus har Husleietvistutvalget blitt en permanent institusjon, og i går åpnet Husleietvistutvalget nye kontorer i Bergen.

- Dette er gledelig. Vi mottar hvert år flere tusen henvendelser vedrørende husleietvister, sier underdirektør Torgeir Øines i Forbrukerrådet til DinSide.

I oktober står Trondheim for tur, og Forbrukerrådet håper å kunne utvide ordningen til enda flere enn landets største byer.

- Det naturlige er i områder der det er mye utleie, og det er derfor man i første omgang har tatt Bergen og Trondheim. Så andre områder med mye studenter vil også være naturlige å fortsette med, sier Øines.

Den beste forsikringen mot en husleietvist er enkel - og gratis - skriv kontrakt! Du kan laste ned gratis leiekontrakt her.

Kan du få hjelp?

Øines håper å kunne etablere Husleietvistutvalg i enda flere norske byer.  Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no
Øines håper å kunne etablere Husleietvistutvalg i enda flere norske byer. Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no Vis mer


Husleietvistutvalget vil kun kunne hjelpe til med konfliktkløsning i områdene de er etablert i, altså Oslo og Akershus, samt Bergen og etterhvert Trondheim. Men hva med dem som ikke bor i disse områdene?

- Da er det ordinær tvisteløsning som gjelder: Forliksrådet, og eventuelt domstolene, sier Øines.

Det er dette som er den vanlige veien å gå. Husleietvistutvalget ble opprettet som et alternativ til dette, med ekspertise fra nettopp slike saker, ettersom denne type tvister faller utenfor lovpålagte områder for mekling og tvisteløsning. Det gjelder kun saker knyttet til forbrukerkjøpsloven og håndverkertjenesteloven.

Les også: Stadig flere leietakere kastes ut

Kontakt

Husleietvistutvalget i Bergen ligger i Kaigaten 9 i sentrum, og kontorene i Oslo, Bergen og Trondheim vil få en felles administrasjon.

Les mer om hvordan du går frem for å klage på Husleietvistutvalgets nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer