Hurtigtips til flyttesjauen

Det tar alltid lengre tid enn du tror, og det er alltid tungt å flytte. Trøsten får være at penger spart er penger tjent.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Planlegging.

 • Hva skal være med? Hvordan skal ting pakkes?

  Husk at mange elektriske artikler har "transportskruer". Dette gjelder ofte CD-spillere, men også utstyr som vaskemaskiner osv. Hvis du glemmer det kan utstyret lett gå i stykker.

  Har du nok kartonger, søppelsekker osv? Du behøver dobbelt så mange kasser som du tror. De siste behøver du lørdag kveld, når ingen utsalgssteder er åpne.

  Husk at du skal pakke noen store ting også, som finklær og ytterklær på kleshengere og bilder.

  Du kan kjøpe brukte flyttekasser av flyttebyråene.

  Silkepapir som er egnet til innpakking av glass får du hos Tybring Gjedde. Kjøp dobbelt så mange som du tror du behøver.

  Isoporchips, slike som ligger i kartongen når du kjøper tv og stereoanlegg, er faktisk ikke mulig å få kjøpt i husholdningskvanta. Fyll på med finkrøllede aviser

  Trenger du søppelcontainer? I så fall hvor lenge? Husk at du skal bli kvitt søppel også etter at du har flyttet inn. All emballasjen skal kastes, og kjøper du nye møbler f.eks. på Ikea, genererer det ufattelige mengder søppel.

 • Hva skal selges eller gis bort?

  Sjekk lokalavisen for å finne ut om det er loppemarkeder i nærheten.

 • Hva skal kastes? Ikke ta med deg gammelt skrot, kast med hard hånd.

  Hvor stor er egentlig sjansen for at du i framtiden noengang kommer til å bruke det du allerede har hatt plassert i kjellerboden?

  Man har det med å tenke at "først kaster vi det som skal kastes, så pakker vi resten". Det dukker opp uhyre mange flere ting som skal kastes etterhvert. Legg containeren til slutten av perioden.

Er fryseren full av mat?

Husk at fryser og kjøleskap må avtines. Spis opp alt du klarer, eller gi det eventuelt bort til venner og kjente.

Husk også at det tar dager å pakke selv et middels kjøkken. Derfor: Pakk kjøkkenet først.

Dugnad?

Stort sett alle voksne har en eller annen gang hatt dårlige flytteerfaringer.

Det er derfor kun familie og gode venner du kan stole på når du skal flytte. Resten av omgangskretsen risikerer du å få dårlige unnskyldninger fra, pass derfor på at du får nok folk.

Gjør ditt beste for at din dugnadsgjeng skal trives, alt bør være ferdigpakket til de frivillige møter opp.

Server gjerne rundstykker, eller arranger pølsefest underveis. Sørg også for at det er rikelig med drikke tilgjengelig. Det er lite som slår en kald Cola når du har løpt opp og ned fra femte etasje med en sofa under armen.

Du er også sikret ekstra goodwill om du tilbyr noen kalde øl etter dagens økt. Og selvfølgelig:

Dugnadsgjengen må være selvskrevne gjester på innflyttingsfesten.

Viktige ting du ikke må glemme

Ikke glem flyttemeldingene. Viktigst er blanketten til folkeregistret, men ikke glem å gi beskjed til postverket og venner & familie.

Hent adresseendringsblanketter på posten. De er gratis. Ikke glem å send til foreningene, klubbene, forsikrinsselskaper, avisen, NRK osv.

Avbestilling av telefon.

Avlesning og oppsigelse av strømmåler. Bestilling av nytt abonnement.