Høy på pæra

Fint skal det være. Er boligen din finere enn andres? Da tilhører du kanskje målgruppen til DnBNOR Eiendoms nye konsept: Premium Residens.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Har du en spesielt attraktiv bolig? En bolig med løsninger for de kresne? Da bør du selge med stil med vårt Premium Residens-konsept.

Slik lokker DnB NOR Eiendom potensielle selgere av eksklusive eiendommer til å bruke deres Residensmeglere. Men hva innebærer egentlig Premium Residens, og hva får selgeren igjen for å betale mer - ut over en eksklusiv følelse av å være med i en ekstravagant klubb?

Trykk her for å se hvordan DnBNOR forklarer konseptet på hjemmesiden sin.

Og trykk her for å se reaksjonen fra andre meglere i forhold til det nye konseptet.

Ikke for alle

- Målgruppen vår er de som skal selge en bolig som er spesiell på et eller annet vis. Og den trenger ikke bare å være spesiell i forhold til pris, sier markedsdirektør i DnBNOR Eiendom, Rune Garborg.

Tross det - boligene som er solgt under DnBNOR's konsept Premium Residens - har, ifølge Garborg, hittil i år har hatt en gjennomsnittlig markedsverdi på omtrent syv millioner kroner.

Ifølge Garborg kan alle velge å selge boligen sin gjennom konseptet, men det anbefales selvsagt ikke hvis man skal selge en vanlig to-roms leilighet på Carl Berners Plass til 1,3 millioner kroner.

Følger nok etter

- Bakgrunnen for vår satsing var at vi så at vårt produkt var for homogent, sett i forhold til at boliger bør presenteres ulikt i forhold til om de koster én eller syv millioner kroner. Jo dyrere en bolig er, jo høyere er kravet til presentasjon, sier Garborg.

- Vi tror bare at det er et tidsspørsmål før andre konkurrenter i det norske markedet vil følge oss i dette med differensierte meglertjenester. Vi har blant annet hentet inspirasjon fra andre (utenlandske) markeder, men også fra hvordan DnBNOR Bank differensierer tjenestene sine overfor kundene, sier markedsdirektøren.

PREMIUM RESIDENS

Hva mener du om det nye salgskonseptet? (Avsluttet)
Dette er bare tull - og enda en måte for megler-kjeden å få mer penger ut av selgeren(66%) 143
Dette er et fint alternativ for de med fine&dyre boliger(27%) 58
Har ingen mening om det(8%) 17
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


På nettsiden til DnBNOR Eiendom kan man lese at konseptet også inneholder redaksjonell omtale. Hvordan kan dere love noe slik?

- Det med redaksjonell omtale er nok litt upresist. Men det som menes er at det er journalister/pr-medarbeidere som utarbeider presentasjonsmaterialet - og dermed blir det av høyere kvalitet enn hva som er vanlig, sier han.

Residensmegler


Fint høres det jo ut, men hva er egentlig en Residensmegler?

- En Residens-megler er en spesielt dedikert megler, en av de med aller mest erfaring. Kort sagt er det de beste meglerne som får Residens-oppdragene, forklarer Garborg.

60.000 kroner

Å benytte seg av Residens-konseptet koster mellom 45.000 og 60.000 kroner ekstra – utover den vanlige meglerprovisjonen, og avhengig av hvor i landet man bor. I Oslo, for eksempel, er prisen 60.000 kroner.

- For dette beløpet får man - utover de vanlige tjenestene - et prospekt utarbeidet av en PR-rådgiver, bilder tatt av profesjonell fotograf, 2-3 helsider i vårt boligmagasin Eiendomsmarkedet og prioritert plass på Internett, blant annet hos Finn og Tinde. Du vil også bli fulgt opp av én bestemt megler gjennom hele prosessen, og ha mulighet for at flere meglere er til stede på visningene, sier han.

Men burde det ikke være helt selvsagt, i enhver salgsprosess, at én megler følger selgeren fra start til slutt, og er til stede på alle visninger?

- Jo, jeg er enig i det. Men realiteten blir dessverre ofte en helt annen, sier Rune Garborg.

Dyrere for kjøper?

Hvis man som selger skal få mer penger for boligen sin ved å bruke Residens - vil det da ikke omvendt bety at det blir dyrere for kjøperen å hoppe på en bolig som selges via dette konseptet?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Jo, isolert sett er dette jo ingen fordel for kjøperen - og vi er helt klare på at vårt mål med dette er å få mer for de dyre eiendommene. Men nå er det jo slik at man ikke kan gå over gaten og kjøpe en helt lik eiendom, man må ta den som er til salgs dersom man er interessert, avslutter markedsdirektøren.

Hvor mye er boligen din verdt? Trykk her for å komme til DinSides Hva er boligen verdt-kalkulator.

Er dette med differensierte melgertjenester tull - en trend - eller en potensiell døgnflue? Si din mening i diskusjonsgruppen nedenfor.