Bordet lyser opp i omgivelsene. Foto: Brynjulf Blix
Bordet lyser opp i omgivelsene. Foto: Brynjulf BlixVis mer

Hot Table: Utebord som varmer

Norsk sommer byr ikke automatisk på varme, da trengs det hjelp.

Når det er varmt og sola skinner, sitter man gjerne ute og nyter tilværelsen. Men når det blir for kaldt trekker man inn og hygger seg videre innendørs. Så enkelt var det før i tiden, men vanene og kravene endres.

I dag finner vi løsninger for utendørs oppvarming både i det private og det offentlige rom. Vi setter heller på oppvarming ute enn å gå inn, og utestedene har både varmelamper og ulltepper klare til gjestene, sommer som vinter - forskjellen på årstidene er jo ikke alltid så tydelig.

Aldri har kråka hatt det så bra!¨

Les mer om hvordan du jukser deg til varme sommerkvelder med terrassevarmere

Hot Table tar seg av undersåttene

Men det blir enda bedre. Selv om varmelamper og gassbrennere sørger for varme i ansikt og på kropp, så er risikoen for kalde føtter høyst til stede. Derfor har det kommet nye produkter som tar seg av undersåttene - vi snakker om bord med varme i sokkelen!

Hot Table er rett og slett et bord av metall, som står på fire føtter som stikker ut fra en sokkel. Og sokkelen er et varmeelement. Det kobles til strøm og kan reguleres med brytere på sokkelen eller med en liten fjernkontroll.

Knappene er plassert på fire sider av sokkelen. Foto: Brynjulf Blix
Knappene er plassert på fire sider av sokkelen. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Bordet har også en termostat, som sørger for begrensning av temperaturen. Bordet kan for eksempel ikke slås på dersom utetemperaturen er for høy.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bordet vi har sjekket ut har modellnummer 10201-RC og har varmeelementet med en effekt på opptil 1500 watt.

Bordet trekker 1500 watt og varmer godt! Foto: Brynjulf Blix
Bordet trekker 1500 watt og varmer godt! Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Det følger med en fire meter lang gummikabel, med en spesiell kontakt i enden. Den skrus fast i kontakten på kablene som kommer fra varmeelementet i bordet.

Kontakten er kompakt og med skrufatning. Foto: Brynjulf Blix
Kontakten er kompakt og med skrufatning. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Les også: Slik får du ny terrasse på en ettermiddag

I bruk

Vårt eksemplar hadde en overflate i aluminium, med sirkelmønstre. Kanskje ikke et design som inviterer til intim hygge, men det er svært funksjonelt og lettstelt. Føttene har et tøft sci-fi design med flate profiler og store hull. Med blå lysdioder i styreknappene og et intenst rød/orange lys fra varmeelementet framstår bordet definitivt som hot.

Advarselen kan virke noe overdrevet. Språket er heller ikke overbevisende. Foto: Brynjulf Blix
Advarselen kan virke noe overdrevet. Språket er heller ikke overbevisende. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Når man kobler til strømmen blinker knappene blått hvis omgivelsestemperaturen er i trygg sone. Trykker man på en av disse eller på fjernkontrollen slår man på varmen. Et nytt trykk slår den av igjen. Knappene befinner seg på alle fire sidene, så man behøver ikke stikke hånden rundt sokkelen for å styre varmen, hvis man ikke bruker fjernkontrollen.

Fjernkontrollen på bordoverflaten Foto: Brynjulf Blix
Fjernkontrollen på bordoverflaten Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Varmen reguleres automatisk, jo kaldere det er ute, jo varmere blir elementet. Ved fastsatte temperaturgrenser kobles de tre trinnene ut eller inn.

Du kan velge mellom fire forskjellige temperaturskalaer, fra 5 til 16 grader, 6 til 18, 7 til 20 og 8 til 22 grader. For å velge mellom disse må du lese manualen nøye og utføre knappetrykk i bestemte rekkefølger og mellomrom. Ikke så stas for de som foretrekker enkle skruknapper og av/på brytere.

Les også: Solskjerming, når sommeren blir for het

Er det behagelig?

Vår prøvesitting etterlot ingen tvil om effekten, man blir god og varm på bena. Men vi er ikke sikre på om det er tilstrekkelig for en god totalopplevelse. Det ble jo ikke varmere på overkroppen.

Vi tror at et Hot Table egner seg best i tillegg til andre, høyere plasserte, varmeløsninger. Da vil man kunne ha det lunt og godt på hele seg.

Prisen er oppgitt til 3.490 kroner pluss frakt.

Mer info finner du hos den norske representanten Noragent og hos produsenten Hot Table