<strong><B>MANGEFASETTERT:</strong></B> Bang og Olufsens nye toppmodell er et sjokk både for øyet og lommeboka. Foto: BANG & OLUFSEN
MANGEFASETTERT: Bang og Olufsens nye toppmodell er et sjokk både for øyet og lommeboka. Foto: BANG & OLUFSEN Vis mer

Høstnyheter fra Bang & Olufsen

Høyttalere som veier 137 kilo og gir 2 X 8200 watt blir dyr moro. Heldigvis har de noe til oss vanlige lønnsslaver også.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste forbinder kanskje danske Bang & Olufsen med sprekt, ultramoderne design og høy pris.

Begge deler stemmer, men færre er kanskje klar over at selskapet er helt i front når det gjelder lyd for de som er villige til å betale.

Den banebrytende høyttaleren BeoLab 5 kom allerede i 2005, og er fortsatt i salg. Nå har den fått et nytt søsken: Belab 90.

TEST: Bang & Olufsen BeoLab 17, 18 og 19

Koster 600.000 for paret

BeoLab 5 koster sine voksne 164.000 for paret i Norge. Men det blir nærmest vekslepenger i forhold til BeoLab 90, som i Norge vil koste like under 300.000 for én enkelt høyttaler. Dermed må du altså ut med ca. 600.000 dersom du ønsker deg stereo.

<strong><B>I STUA:</strong></b> Det er nok ingen god idé å sette BeoSound 90 blant rosemalte skap og rokokko. Foto: BANG & OLUFSEN
I STUA: Det er nok ingen god idé å sette BeoSound 90 blant rosemalte skap og rokokko. Foto: BANG & OLUFSEN Vis mer


De som syntes at Beolab 5 var innovativ og moderne, vil sikkert fryde seg enda mer over BeoLab 90.

Men innsiden er vel så imponerende som utsiden. For i den 137 kilo tunge høyttaleren har Bang & Olufsen puttet inn hele 18 høyttalerelementer. Av disse er sju for diskanten, sju til mellomtonen, tre til bassen og én til de aller dypeste tonene (subwoofer).

Inngangsbilletten: BeoPlay S8

Bruker 18 forsterkere

Dette imponerende knippet med elementer drives av hele 14 ICE-forsterkere og ytterligere fire klasse D-forsterkere til.

Samlet gir dette 8200 watt pr. høyttaler - noe som burde holde selv for de mest nabofiendtlige musikkelskere blant oss. Kanskje er det slik at de som har råd til slik lyd-luksus også har eneboliger langt fra folk?

Avansert trådløs læring: Møt BeoSound Moment

Digitalt inn

BeoLab 90 har både balanserte innganger og standard RCA-innganger for de som fortsatt vil bruke analoge kilder. Om du vil koble dirkete fra PC eller mediespiller finnes det både USB, kaoaksial og optisk.

Men Bang og Olufsen har også fulgt med i timen når det gjelder trådløs strømming. Ved hjelp av deres Wireless Power Link-system kan du integrere høyttalerne i en flerromsløsning og styre det hele via en app.

BeoLab 90 er vel så mye håndverk som lyd. Her ser du hvordan den blir laget:

TEST:: Bang & Olufsen BeoPlay H6

Toppdesign på hodet

De som synes 600.000 er i overkant for bra musikkgjengivelse, kan trøste seg med et annet nytt B&O-produkt.

<B>TRÅDLØS</B> BeoPLay H7 er en ny Bluetooth-hodetelefon til 4000 kroner. Foto: BANG & OLUFSEN
TRÅDLØS BeoPLay H7 er en ny Bluetooth-hodetelefon til 4000 kroner. Foto: BANG & OLUFSEN Vis mer


Hodetelefonen BeoPlay H7 kom i salg denne uka i Norge. Prisen ligger på rundt 4000 kroner, noe som helt klart plasserer den i det øvre sjiktet blant øreklokker.

H17 er trådløse og USB-oppladbare med en oppgitt levetid på 20 timer på hver opplading. De bruker Bluetooth-teknologien (versjon 4.1) og i tillegg aptX-overføring som gir bedre lyd enn standard Bluetooth. I tillegg er filformatet komprimert i AAVC, samme teknologi som Apple bruker i iTunes.

Klokken på venstre øre fungerer som et kontrollpanel uten fysiske knapper. Dersom du gjør en skrur på klokken med hånden går volumet opp og ned. En lett berøring får musikken til å stoppe dersom du får en telefonsamtale (mikrofon er inkludert) og en sveipebevegelse forover eller bakover skifter låt for deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer