Vi starter vår store oversikt over høstens beste TV-modeller. Først ut er Philips, her med den nye Cinema 21:9 Foto: Øyvind P
Vi starter vår store oversikt over høstens beste TV-modeller. Først ut er Philips, her med den nye Cinema 21:9 Foto: Øyvind PVis mer

Høstens beste TV-er

Skal du kjøpe fra øverste hylle denne høsten har du mye å glede deg over. I denne serien presenterer vi alle produsentenes toppmodeller og våre førsteinntrykk fra IFA-messen.

I en tid hvor du nesten får slengt billige TV-er etter deg i butikken, skulle man kanskje tro at TV-produsentene fokuserte litt mindre på å utvikle nye og spektakulære toppmodeller. Slik er det likevel ikke. I praksis ser det faktisk ut som om de satser hardere enn noengang i håp om å få kundenes oppmerksomhet, og årets flaggskip ser mer spennende ut enn på lenge.

Men økt utvalg gjør det også verre å bestemme seg, og i denne serien vil vi vise deg hva du har å velge mellom.

Siden vi kåret Philips PFL9704 til fjorårets beste TV, starter vi med Philips i denne runden. Men ikke fortvil: Vi kommer til å rulle ut toppmodellene fra Samsung, Sharp, LG, Sony, Panasonic, Grundig og Lava fortløpende i løpet av de neste dagene.

Trykk her for å se Philips råeste modeller 2010/2011

Hva får du når du kjøper en toppmodell?

  • Du får bedre bildekvalitet. Joda. De rimelige modellene er mye bedre enn sitt rykte. Likevel kommer du ikke utenom at toppmodellene har bedre paneler, flere nyvinninger på plass, og ikke minst bedre bildebehandling kombinert med kraftigere prosessorer. Det siste er faktisk et vesentlig poeng, fordi det gjør at TV-en klarer å justere bildet på et område, uten at det går ut over andre områder. Akkurat her er det stor forskjell på de billigste og dyreste TV-ene.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Du får bedre design. Du får hva du betaler for, og toppmodellene har jevnt over langt bedre materialkvalitet enn du får på de rimelige modellene. I stedet for plastdetaljer med sølvfarge, kan du her regne med alt fra børstet aluminium og til sten. Alt for å gi eierne en økt luksusfølelse.

    Noen merker har også spesialisert seg på å lage TV-ene så tynne som mulig, og også her er det toppmodellene som ser best ut. Har du ikke råd til toppmodellene bør du likevel følge med på dette punktet. Den designen de har i år, vil normalt også komme på de rimeligere modellene etterhvert.

  • Du får flere finesser. Omtrent alle toppmodellene denne høsten har 3D-funksjon. Et lite paradoks kanskje, for det er fortsatt svært lite 3D-innhold tilgjengelig, og vi kommer ikke utenom at mange er skeptisk til om 3D faktisk vil slå an.

    Men 3D er heldigvis ikke alt. Nett-TV kommer også i ulike varianter, og selv om det finnes unntak er det i denne prisklassen stort sett trådløs overføring som gjelder. Har du en stor musikk og film-samling vil det forøvrig glede deg at de fleste TV-produsentene gjør en stadig bedre jobb med å legge til ulike bilde og video-formater, slik at du kan spille av innholdet ditt direkte på TV-en uten problemer.

Men nå er det nok prat:

Trykk her for å gå rett inn på Philips toppmodeller denne høsten, og få med deg våre førsteinntrykk.