Hjemmekontor for store barn

Barnedrømmen som ble voksen.

<B>HER SKAL DU JOBBE:</B> Kontoret tar ikke opp særlig stor plass i trehytta, stua har for eksempel betydelig større gulvareal å boltre seg på. Det <I>kan</I> være et hint om at en skal jobbe mindre og slappe av mer. Foto: Produsenten
HER SKAL DU JOBBE: Kontoret tar ikke opp særlig stor plass i trehytta, stua har for eksempel betydelig større gulvareal å boltre seg på. Det kan være et hint om at en skal jobbe mindre og slappe av mer. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen blir aldri ferdig med trehytte-drømmen fra barndommen. Det kan i ekstreme tilfeller med negativt fortegn føre til langt fremskreden depresjon, eller det kan, med positivt fortegn, føre til utrolige bolig- og hytteaktige prosjekter som de britiske Blue Forest står bak.

De har spesialisert seg på å realisere trehytter og -hus på oppsiktsvekkende vis, og konstruksjonen i denne artikkelen tilhører utvilsomt noe av det ypperste trehusbransjen har å by på.

Trekontor med plass til én

"Tree House Office" er lokalisert i Shropshire. Følger du med på engelsk fotball betyr det noe slikt som "vest for Birmingham". Den er plassert i et tre rundt tre meter over bakken, og har blant annet sklie og klatrenett på utsiden, slik at hjemmekontoristen får en utfordring på vei til jobb (nettet), og en belønning (sklia) på vei hjem.

Innsida er fullt utstyrt med det som trengs for hjemmejobbing, inkludert varme, lys, bredbåndslinje og en moderne innretning kalt "fasttelefon". Pausehjørnet inkluderer sofagruppe, flat-TV på veggen, og det relativt beskjedne kontorhjørnet får plassmessig konkurranse fra kjøkkenbenken like bak. Her finnes kjøleskap (champagnen ser allerede ut til å være på plass) og kaffetrakter, og kjeder du deg på innsida kan du alltids ta steget ut på én av de to verandaene som omslutter deler av treet og kontorhytta.

Nesten parodiske

Blue Forest lager ikke først og fremst trehytter- og hus for kontoristene. Ut fra portfolioen å dømme er det de med mye penger og store bo-behov som er målgruppen. Et prosjekt som "Living the highlife" er med sine hengebruer og tårnfasade like imponerende som parodisk, idet en fort kan tro en befinner seg i en fornøyelsespark.

Det er delt inn i en voksenavdeling og en barneavdeling, og der den første har nyttige ting som kjøkken, toalett og stue, kan barna skilte med plasmaskjerm, spillrom og en over sytti meter lang taubane-vaier som frakter dem til enda et lekeområde.

Du kan se alle trehusene til Blue Forest her, uten å få flis i fingeren. Du kan se flere bilder av Treehouse Office her:

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
HER SKAL DU JOBBE: Kontoret tar ikke opp særlig stor plass i trehytta, stua har for eksempel betydelig større gulvareal å boltre seg på. Det kan være et hint om at en skal jobbe mindre og slappe av mer. Foto: Produsenten