Hjemmekontor for å drømme seg bort

Du kan ikke skylde på arbeidsmiljøet hvis ikke du får gjort noe her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sies at en rotete stue gjenspeiler et rotete sinn, og i lengden av det kan en sikkert hevde at en rotete kontorplass gjenspeiler det samme.

Hjemmekontoret til amerikaneren Peter Frazier er så ryddig og så minimalistisk at du vil få dårlig samvittighet bare du mister et hårstrå mens du er på besøk, og det har en så spektakulær beliggenhet at selv Taj Mahal og Niagarafossen har grunn til å bli misunnelig.

Overvektig forandring

Frazer, som til daglig jobber som kundekonsulent, bestemte seg etter årevis med dagjobbing på et vanlig kontor at nok var nok. Ikke bare hadde han lagt på seg over 22 kilo på grunn av den stillesittende hverdagen, han fant ut at behovet for stort og tungt datautstyr hadde forsvunnet siden han for mange år siden begynte sin karriere i dataindustrien.

Hjemmekontoret hans huser i dag en MacBook Pro, en 24-tommers Dell-skjerm, en iPhone, en ekstern harddisk, og et Monsoon lydanlegg.

Den lille kuben er plassert helt på kanten av en fjellskrent, og har en utsikt som kan ta pusten fra de fleste som behøver inspirasjon når arbeidsdagen blir for lang.

Ekte HD i 120 tommer

Som han selv skriver på Flickr-sidene sine:

- Jeg har riktignok en fin Dell 24", men det er dette vinduet som er min egentlige skjerm. Jeg ser gjennom denne høyoppløselige, 120-tommers flatskjermen for en påminnelse om hva som egentlig foregår. Og, hvis jeg virkelig er smart, husker jeg å ta en tur i kajakken.
(Artikkelen fortsetter under bildeserien)


Kontoret ligger i Chuckanut Bay i Bellingham, Washington, og fungerer også som gjesterom for Frazers familiehjem, som ligger plassert over kuben. Sofaen som ses på ene bildet kan brettes ut og brukes som seng.

Stå-jobb

På taket vokser det grønt og fritt, slik at det mer eller mindre går i ett med landskapet når det betraktes ovenfra, i tillegg til at det fungerer som isolasjon. Tre av de fire veggene har dessuten store vindu, noe som ikke akkurat er til hinder for utsikten.

Som en del av Frazers nye, sunnere livsstil, jobber han nå stående. Det forklarer den høye pulten med datautstyret, som også hjelper ham å se havet et lite stykke unna mens han arbeider.

Misunnelig?

Vi også.