Hjemmekinoreceivere i toppklassen

Vi har testet fire av de gjeveste.

<B>TESTVINNEREN:</B> Yamaha RX-A3050 er en filmformidler som går utenpå det meste, selv blant tre andre receivere i topklassen. Foto: YAMAHA
TESTVINNEREN: Yamaha RX-A3050 er en filmformidler som går utenpå det meste, selv blant tre andre receivere i topklassen. Foto: YAMAHA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av Jørn Finnerud/Stereo+:

Jakten på den beste hjemmekinoreceiveren er en stadig pågående prosess. Nytt utstyr kommer hele tiden, og produsentene forsøker febrilsk å henge med i utviklingen.

Her har vi testet fire av de gjeveste modellene fra Yamaha, Denon, Pioneer og Marantz - alle sammen merker som nyter stor respekt hos entusiastene.

Samtlige av modellene har ni innebygde effekttrinn, med prosessering for 2 ytterligere kanaler i tillegg. Og selvsagt har alle Dolby Atmos, som gir 3D-lyd i hjemmekinoen. Dette er nå standardutstyr i receivere fra 5000 kroner og oppover.

Stadig flere filmer kommer med dette systemet, og den generelle lydkvaliteten har fått seg et løft som vi mener man må oppleve for å skjønne hvor viktig 3D-lyd er for hjemmekinoen.

Det aller siste innen flerkanalslyd

Det finnes ytterligere to nyere systemer for lydprosessering, DTS-X og Auro 3D.

Disse er bare sluppet som en oppgradering på noen få receivere, og i denne testen er det bare Denon AVR-X6200W som er klar for begge (Auro 3D lastes ned).

Mange vil kanskje stusse over at receivergiganten Onkyo ikke er med i denne testen. Årsaken er at Stereo+ testet deres toppmodell i forrige nummer, samt at denne i motsetning til denne testens kandidater ikke har ni forsterkere ombord.

I denne gruppetesten tar vi for oss de tyngste og mest forseggjorte hjemmekinoreceiverne, de som har kastet alle kompromissene over bord for å bringe frem de ultimate opplevelsene i hjemmekinoen din.

Du kan lese hele testen på på Les hele testen på Stereo+.

LES OGSÅ: Hjemmekino-oppkobling i åtte trinn

Dyr kraftkar med forkjærlighet for film

image: Hjemmekinoreceivere i toppklassen

Testresultat

Pioneer SC-LX89

Terningkast 4

MCACC gir gode muligheter for kalibrering, dynamisk, flott timing, strålende app

Litt ustabil software, dyrere enn konkurrentene, vanskelig å finne rett høyttalerutgang til Atmos-høyttalereDenne receiveren har muskler til å håndtere kraftige høyttalere uten å klage. Den er meget dynamisk med masse krefter under panseret. Filmopplevelsene er gode. På musikk mangler det siste for å slå konkurrentene.

LES OGSÅ: Test: Klipsch-høyttalere i hjemmekinoen

Ja takk, begge deler

image: Hjemmekinoreceivere i toppklassen

Testresultat

Marantz SR7010

Terningkast 5

Best på design, glimrende menyer, god forforsterker, fin dynamikk, gode musikkopplevelser, mulighet for Auro 3D, lys i fjernkontroll

Ko-øyet er mest til pyntI dette prisleiet har Marantz lite, om noe å skamme seg over. Denne receiveren er testens billigste, men leverer flott på alle områder. Film er herlig dynamisk med et stort lydbilde som innbyr til lange filmkvelder. På musikk er Marantz SR7010 velbalansert med flott timing og rytme.

LES OGSÅ: Stortest av hjemmekinoreceivere i økonomiklassen

Full pakke og vel så det

image: Hjemmekinoreceivere i toppklassen

Testresultat

Denon AVR-X6200W

Terningkast 5

Har både Dolby Atmos og DTS-X, Auro 3D kan lastes ned, DHCP 2.2a, klar for alt Blu-ray 4K har å tilby, strålende menyer, lett å sette opp

Mangler lys i fjernkontrollenDenon leverer en knallsterk opplevelse med AVR-X6200W. Dette er en receiver som er tett på det fullendte. Den har en forrykende kinognist med storveis prosessering og flott dynamikk. Den hevder seg også godt på musikk, som seg hør og bør i denne prisklassen.

LES OGSÅ: Tre anbefalte receivere til under 5000

Gnistrende kinomagi

TESTVINNEREN: Yamaha RX-A3050 er en filmformidler som går utenpå det meste, selv blant tre andre receivere i topklassen. Foto: YAMAHA
TESTVINNEREN: Yamaha RX-A3050 er en filmformidler som går utenpå det meste, selv blant tre andre receivere i topklassen. Foto: YAMAHA Vis mer

Testresultat

Yamaha RX-A3050

Terningkast 6

Gistrende prosessering, flott dynamikk, mye krefter, WiFi, heftige filmopplevelser

Ikke lys i fjernkontrollen, mangler Auro 3DYamaha RX-A3050 er helt i toppen, selv om den ikke vinner på alle områder. Den mangler for eksempel Auro 3D, som man får både med Denon og Marantz. Det er den engasjerende lydopplevelsen som gjør Yamaha til en suveren vinner. Den spiller kraftfullt, dynamisk og oppløst. Receiveren er en filmformidler av rang som i tillegg makter å gi musikalske opplevelser det står respekt av. Stort mer kan man ikke ønske seg.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!