Hjalp med tidenes dyreste strømregninger

Regjeringen ga 321 millioner kroner i hjelp til strømregningen

 Foto: Colourbox.com/Scanpix/Statsministerens kontor
Foto: Colourbox.com/Scanpix/Statsministerens kontor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter årets lange og kalde vinter med høye strømpriser var det mange norske forbrukere som hadde problemer med å betale regningene. I januar varslet regjeringen at de ønsket å hjelpe dem som trenger det mest med tilskudd til strømregningen.

– Som de fleste vet, har det vært en kald vinter til nå i år. For å hjelpe dem som sliter med å betale regningen, har Regjeringen bestemt at vi vil foreslå en ekstrautbetaling til alle som får bostøtte, sa kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til nrk.no.

Støtten ble beregnet til 2.500 kroner per husstand som allerede er innunder bostøtteordningen, og i tillegg 100 kroner per ekstra husstandsmedlem. Dette ble utbetalt i mars i år, og outgjorde totalt 321 millioner kroner.

I tillegg økte regjeringen også bevilgningene til elektrisitetssparing i husholdningene med 70 millioner kroner. Disse midlene fordeles av Enova, og du kan søke om støtte her.

Betaler du for mye for strømmen?
Finn billigste strømleverandør med vår strømkalkulator

Slik bytter du strømleverandør

Når du har funnet ut hvilken strømleverandør og hvilket abonnement du ønsker, er veien kort til lavere strømregninger. I Strømkalkulatoren finner du enkelt frem til kontaktdetaljer for det selskapet du ønsker å bytte til. Ved hjelp av urlen til selskapets nettsider, klikker du deg videre, og så er det bare å fylle ut med relevante data.

Du kommer til å trenge litt informasjon du ikke nødvendigvis husker på, så det kan være greit å finne frem dette på forhånd:

  • Målerpunkt Id (dette finner du på strømregningen din)
  • Målerstand (bør leses av så nært opptil byttetidspunkt som mulig)
Har du dette klart foran deg, er operasjonen gjort på få minutter: Fyll inn alle felter, og trykk bekreft. Så ordner strømselskapet resten. Din nye leverandør vil informere din nåværende strømleverandør og netteier om leverandørskifte, og omtrent tre uker senere vil byttet skje. Du vil nå motta strøm fra din nye strømleverandør.

Artikkelen er oppdatert