HiFi-klubbens anlegg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

HiFi-klubben satte opp et anlegg med komponenter fra japanske Denon og høyttalere fra britiske Bowers & Wilkins.

- Anlegget har utmerkede allround-kvaliteter, sa avdelingsleder Stig Gunnar Kolberg og plasserte oss i stolen i lytterommet.

HiFi-klubbens anlegg
KomponentModellPris
ForsterkerDenon PMA 10554 498
CD-spillerDenon DCD 6852 498
HøyttalereBowers & Wilkins DM603 S37 496
SignalkablerPrism 800 (2 m)598
HøyttalerkablerPrism BI (2 x 2 m)600
   
SUM: 15.690 kroner


Kari Bremnes-plata er kjent for å høres bra ut på de fleste anlegg, slik gode innspillinger gjerne gjør. B & W er kjent for å være svært bra på mellomtone og særlig diskant. Og vi ble ikke skuffet.

image: HiFi-klubbens anlegg

Stillhet

Det lød åpent og bredt. Stemmen hørtes naturlig og avslappet ut på tittellåta, og musikken bar preg av ro og luft rundt arrangementene.

På høyt volum, for eksempel på førstelåta Du Har Sett Dem, ble det riktignok noe skjærende. Det kan skyldes betongveggene i rommet eller forsterkeren på moderate 2 x 65 watt.
Anlegget maktet å presentere den dype, flotte bassen i innspillingene.

Det var ikke tilfelle på de Lillos-skiva. Perlen Glemte Minner var svært lys i klangen, og ble noe skjærende i de vakreste partiene.

image: HiFi-klubbens anlegg


Uryddig

Kokken Tor låt mykere, men manglet en del bass. Bassen som var der var likevel hurtig og relativt presis. Mellomtonen var igjen fyldig.

Mest skuffet ble vi over gjengivelsen av Tungtvann. I tittellåta Mørketid ble det hele noe uryddig, og den rytmiske musikken manglet rytme - og ikke minst - bass.

Låta Pøbla er enklere i strukturen, og det hørtes momentant på lyden. Musikken ble ryddigere, renere og ørene ble ikke så raskt trøtte.