Panasonic lanserer nye TV-er

Hevder å ha løst et OLED-problem

Når sortnivået blir for bra, må det tas noen grep.

<strong>TO NYE OLED-MODELLER:</strong> Panasonic-sjef Yuki Kusumi presenterer selskapets TV-nyheter for 2017. Spesiell interesse er knyttet til de to nye OLED-modellene.
TO NYE OLED-MODELLER: Panasonic-sjef Yuki Kusumi presenterer selskapets TV-nyheter for 2017. Spesiell interesse er knyttet til de to nye OLED-modellene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frankfurt, Tyskland: Panasonic har nettopp presentert årets TV-kolleksjon for europeisk presse i Frankfurt, og som ventet ble det mye fokus rundt selskapets nye OLED-modeller. Ja, for Panasonic kommer ikke bare med én ny OLED-TV, men to.

Fra 55 til 77 tommer

Toppmodellen, 65-tommeren EZ1000, fikk vi se allerede under CES i januar. Denne vil også komme som 77 tommer i løpet av året. I tillegg lanseres en litt enklere modell, EZ950, som kommer i størrelsene 55 og 65 tommer.

Begge er 4K-modeller som naturligvis også har støtte for HDR, og støtte strømming fra Netflix, Amazon og YouTube i 4K-kvalitet.

<strong>FORELØPIG TRE UTGAVER:</strong> EZ950 kommer som 55 og 65 tommer, mens EZ1000 i starten kun kommer som 65 tommer. En 77-tommer av sistnevnte er ventet senere i år. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FORELØPIG TRE UTGAVER: EZ950 kommer som 55 og 65 tommer, mens EZ1000 i starten kun kommer som 65 tommer. En 77-tommer av sistnevnte er ventet senere i år. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

TV-ene vil også være utstyrt med Panasonics mest avanserte videoprosessor, som bygger på selskapets lange erfaring med plasma-TV-er. Mye av denne kunnskapen er overførbar til OLED, ifølge representanter vi snakket med på lanseringen.

Løser et «OLED-problem»

Det ekstremt gode sortnivået som preger OLED-TV-er, kan være et problem for detaljrikdommen i de mørkeste partiene. Dette er en vanlig bemerkning i tester og kanskje spesielt fra konkurrenter som satser på andre typer paneler.

Under presentasjonen fikk vi demonstrert hvordan videoprosessoren bidro til å fremheve detaljer i disse partiene, partier som var mer eller mindre helt sort på en annen OLED-TV ved siden av.

Fra 35.000 kroner

De nye TV-ene ventes til våren, og de norske prisene er foreløpig ikke helt klare. Vi har imidlertid fått vite at den rimeligste (55-tommer EZ950) sannsynligvis vil koste rundt 35.000 kroner, mens den allerede annonserte EZ1000 vil koste rundt 55.000 kroner i 65-tommerversjon.

Vi kommer tilbake med flere opplysninger når vi får TV-ene til test.

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av importøren. Les mer her

Les også:
Nå blir TV-kablene usynlig
Så lenge bør du vente med å kjøpe ny TV etter lansering
Dette betyr alle TV-teknologiuttrykkene


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer