Boligprisstatistikk

Her økte boligprisene mest

Eiendom Norge legger fram boligprisstatistikken for november.

VEKST: Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i november hadde Follo og Tønsberg med en oppgang 0,8 prosent. Foto: Tor Richardsen/NTB Scanpix.
VEKST: Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i november hadde Follo og Tønsberg med en oppgang 0,8 prosent. Foto: Tor Richardsen/NTB Scanpix. Vis mer

Onsdag la Eiendom Norge fra boligpristallene for november, og de viser en moderat prisutvikling.

Boligprisene sank med 0,8 prosent nominelt i november, mens korrigert for sesongvariasjoner, steg prisene med 0,2 prosent.

- Vi har nå snart lagt bak oss to år med moderat prisvekst, noe som er den lengste sammenhengende perioden med moderat prisutvikling som vi har hatt i det norske boligmarkedet, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Prisutviklingen så langt i 2019 ligger tett på Eiendom Norges prognose med en oppgang på tre prosent, legger han til.

Her steg prisene mest

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i november hadde Follo og Tønsberg, inkludert Færder, med en oppgang 0,8 prosent.

Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Stavanger m/omegn med en nedgang på 0,8 prosent.

Sterkest tolv-måneders vekst hadde Fredrikstad og Sarpsborg med 6,3 prosent, mens Stavanger og omegn atter en gang hadde den svakeste utviklingen de siste tolv månedene med en nedgang på 2,6 prosent.

– Markedet har i store deler av 2018 og hele 2019 vært kjennetegnet av en moderat prisutvikling, stor aktivitet og små regionale forskjeller. Vi venter denne utviklingen vil fortsette i desember og inn i 2020, sier Dreyer.

- Velfungerende boligmarked

Boligmarkedet i 2019 er i ferd med å lande, og sjelden har vi sett et så velfungerende marked gjennom et helt år, ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund.

- Tallene for november bekrefter trenden med et år som har gitt rekordmange salg og moderat prisutvikling, oppsummerer administerende direktør Carl Geving.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!